• efsane. hasret gültekin kadar duru şelpe çalabildiğini gördüğüm tek kişi. ama hg'nin efsane olmuş çeke çeke midir, teke zortlatması mıdır, onun aynısını çalmıyor galiba. derdim, mevcut hasret gültekin şelpe kayıtları düğün salonu gibi ortamlarda gürültü içinde rezil kalitede. ona yakın çalabilecek tek kişi bu bence.

    https://www.youtube.com/watch?v=bi3nc7cn5o4
  • tekniği ve yorumu değişik ve bir o kadar başarılı.

    http://www.youtube.com/watch?v=bi3nc7cn5o4
  • calisinda erdal erzincan izleri var. cok da guzel bir duzenlemesi var.
  • çok sağlam. michael hedges kadar yaratıcı, antoine dufour kadar temiz ve hakimiyetli, andy mckee kadar çarpıcı ve taze. sanırım tek eksiği henüz kendi bestelerini yapmıyor oluşu. umarım uyarlamalardan sıkılması çok zaman almaz.
  • didim'de türkü barlardan tanıdığımız sima. halaylarda da başarılıdır kendisi.
    başarılarının devamını diliyoruz.
  • bu adam hem tezeneyle çalımda hem de şelpe tekniğinde gerçekten iyi. tipik hüseyni deyiş yürüyüşlerinden ziyade anadolu müziği armonisine hakimiyetiyle şelpede, daha doğrusu kısa sap bağlamada farklı bir şeyler yapılabileceğini örnekliyor.

    bi bakmalı bence.

    http://www.youtube.com/watch?v=2xcfy28dta4
  • (bkz: karinom)
  • son zamanlardaki sessizliğiyle, acaba ne tür bi çılgınlık üstünde çalışıyor diye düşündüren ultra yetenekli enstrümanist.
  • siması ve çalışıyla hasret gültekin'i andıran genç bağlamacı. haydar haydar yorumu şurada izlenebilir.

    --- alıntı ---

    1984 yılında erzurum aşkale dallı (sos) köyünde doğdu. 8 yaşında bağlama çalmaya başladı. usta-çırak geleneğiyle ilk derslerini abisinden aldı. 2000 yılında istanbul avni akyol anadolu güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne girdi. bu okulda 4 yıl piyano ve kontrbas dersleri aldı. yine bu yıllarda erdal erzincan müzik kursunda akademik olarak bağlama eğitimine başladı. 2005 yılında istanbul teknik üniversitesi türk musikisi devlet konservatuarı ses eğitimi bölümüne girdi. 2000/2003 yılları arasında birçok ilde solo konserler verdi. 2004 yılında bilgi üniversitesi caz bölümü öğrencilerinin kurduğu uzunyol dörtlüsü adlı gruba bağlamasıyla katıldı. bu proje kapsamında, istanbul içinde ve dışında pek çok konserler verdi. 2007 yılında kurulan bandura ismi altındaki, 6 kişiden oluşan bağlama gurubuna katıldı ve bu grupla 3. itü bağlama günlerinde konser verdi. bugüne kadar birçok albümde yönetmenlik ve aranjörlük yaptı, birçok albüm çalışmasına bağlama çaldı ve çok sayıda konser ve projede bağlamasıyla yer aldı. halen istanbul teknik üniversitesi türk musikisi devlet konservatuarı ses eğitimi bölümündeki eğitimine devam etmektedir. çoğu kendi beste ve düzenlemelerinden oluşan bir albüm hazırlığı içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

    (kaynak: http://www.besiktasmuzik.com/brans.php?t_id=39 )

    --- alıntı ---
  • adam inanılmaz çalıyor bağlamayı inanılmaz... grup abdal'dan ayrılmasaydı keşke. bağlama, genel olarak hitap ettiği kültürel arka plan düşünüldüğünde, ustaların tanınması bilinmesi hakikaten zor oluyor. grup abdal gibi kendini kabul ettirmiş bir yapı olmasa bu adamı bilmeyecektim mesela, o yüzden de ayrılmasına(epey de olmuş gerçi de) bir dinleyici gözüyle üzüldüm.

    bir de benim gözümde grup abdal bir dönem son derece popüler olan ve çok geniş bir kesime adeta bir misyon üstlenircesine ulaşan bgst'nin (kardeş türküler) popülerlik zemininde yerini ve sanatsal zeminde ise misyonunu almış durumdadır. bu kendiliğinden ve farkındalık olmadan gelişmiş bir şey tabii ki. adem tosunoğlu ve hatta haluk tolga ilhan'ın gruptan kopması buralardan bakınca bu sebeple de üzücü.
hesabın var mı? giriş yap