• demet sagiroglu acun'a kendi sarkilarini yarisma programlarinda izinsiz kullanip telif hakki ödemedigi icin gectigimiz senelerde dava aciyor ve dava gectigimiz günlerde kesinlesiyor. faizlerle birlikte 110 bin lira ceza ödemesi gerekiyor acun'un.

    kaynak

    yalniz insanlar gercekten cok cahil. yorum yazanlar sarkicilar acun sayesinde para kazaniyor onlari ünlü yapiyor gibi bir sey demis. ya da parasi biten acuna saldiriyor gibi sacma sapan yorumlar gördüm. telif hakki nedir? bir eserden haksiz kazanc saglamak nedir hicbir bilgisi olmayan insanlar hakkini arayan sanatcilari murat boz, vergi kaciran hadise veya survivor ünlüleriyle karistiriyorlar heralde. tüm büyük sanatcilar bu telif haklariyla ugrasiyor ve savasiyorlar.

    acun da zuhal topal yemekteyizvari program cekiyor diye bizden caldilar diye yaygara yaparken simdi bu tarz haksizliklar yapiyor olmasi cok büyük celiski. her ne kadar sokaktaki cahil insan konuyu anlamasa da hakkini alan sanatcilari, bestekarlari kutluyorum. umarim hakkiniz yerde kalmaz.

    bu arada acun icin cerez parasi, simit parasi diyenler de olmus. aslinda degildir. tüm sanatcilara ve bestekarlara hakkini vererek yaparsa malesef cerez parasindan cikiyor is, ciddi bir yük haline gelyior.
  • böyle amatörlük de olmaz
  • bence böyle durumlardaki cezalar, birilerinin çerez parası diyemeyeceği miktarlarda olmalı.

    acun ılıcalı bunu sıkça yapmıyordur diye umuyor ve tahmin ediyorum. telif hakkı ihlalini defalarca yapmış kişiler var. mesam gibi örgütler bünyelerindeki sanatçıların telif canavarlarından uzak durmalarını sağlamalı.
  • adam sadece stüdyo ve ekipten ibaret olan bir yarışmayı aylarca yayınlıyor ve yarışmanın ana malzemesi şarkılar. ve bu şarkıların sahiplerine para ödenmemiş. bu resmen "yerse"cilik. acaba kimlerin telifi ödenmedi. umarım "annem" şarkısı için ödenmiştir lol. 100 kere söylendi çünkü.

    gayet yerinde bir ceza ödemesi. eser sahiplerinin dikkatine.
  • o şarkılar üzerinden milyonları kazanan birisi için neredeyse bahşiş tutarında olmuş. daha da fazla ödemeli daha da daha fazla ödemeli çok ödemeli.
hesabın var mı? giriş yap