• korkunç ötesi ve kesinlikle profesyonel olmayan bir ik departmanına sahip olan danışmanlık şirketi.
  • telaffuzu: "eksençır" (r ye bastırmayın havada kalsın)
  • turkiye pazarina girince kimligini kaybeden yabanci sirketlerden bir digeri. calisma sartlari tam turkiye'ye uydurulmus, calisanlarin insan oldugu unutturulmustur.

    halbuki ayni sirketin edirneden 400 km uzaktaki bukres subesi romanyanin goz bebegidir. 1200 calisanina ulke standartlarinin cok uzerinde bir calisma ortami sunar.
  • düşük maaş
    çok çalışma
    upper-middle seviye insanlar

    çalışmayın, çalışmayı düşünmeyin derim
  • yazilan yorumlar cogunlukla dogrudur diyebilirim. ama bunu sadece kotu yonden algilamamak gerekir. accenture hakikaten mantalite olarak en buyuk rakibi olarak gosterilen ibm'den farklidir ve daha fazla business ve management odakli calisir. (iki sirkette de calismis birisi olarak ibm'in daha teknoloji odakli oldugunu soyleyebilirim). bu farklilik ne getirir peki? daha amerikanvari yani daha fazla mucadeleci (competitive), insanlarin yukselmek adina herseyi yapabilecegi bir ortam.. ancak unutmayin ki mucadele kisisel gelisimi beraberinde getirir. herkes boyle bir ortama uyum saglayamaz ancak bir sekilde saglayanlar ilerleyen yillarda goreceklerdir ki kendilerine is konusunda daha fazla guven duyarlar, yonetim ve ikili iletisim becerileri daha hizli gelisir - tabi bu kendini begenmislige de donusebilir bazi insanlarda. sevdigim baska bir ozelligi ise sizi herhangi bir isi yapabileceginiz konusunda tesvik ve ikna etme konusundaki israrciliklaridir. tahminimce "go on,be a tiger" slogani da bunu yansitir. bu yuzdendir ki accenture'in calisma mantalitesi tamamen iyidir ya da tamamen kotudur demek yanlistir. benim sahsi gorusum, ozellikle danismanlik sektorunde calisan kisiler mutlaka ve mutlaka accenture'da en azindan bir sure calisip o kulturu ve getirilerini tecrube etmelidirler. sonsuza kadar accenture'da calisilir mi sorusunun cevabi ise kanimca karakteriniz ile baglantilidir yani herkes icin uygun olmayabilir. yine kanimca mantalite olarak kiyaslandiginda accenture'in asil rakipleri deloitte ve ernst&young'dir. kpmg ve pwc ise bir ust kategoride yer alirlar. daha da yukari cikarsaniz mckinsey ve digerlerini bulursunuz. bu kategorizasyon sirketin iyi kotu olmasina gore degil calisma prensiplerinde ne derece teknoloji ne derece is (business) odakli olduguna gore yapilmistir

    edit: bu yazdiklarimin hepsi ya da bir kismi bahsi gecen sirketlerin turkiye ofisleri icin gecerli olmayabilir keza entry daha cok yurtdisi referans alinarak hazirlanmistir
  • yaklasik 1 yildir analyst olarak calistigim sirketim , bana gercek anlamda hayatin gerceklerini ,musteri iliskilerini gostermis kendimi gelistirmemde benim kadar payi olduguna inandigim ve benden de :) kaliteli insanlarin calistigi sirket
  • tr ofislerinde insanların çok çalışıp, çoğu akşamlar mesaiye kalıp; az para kazandığı global danışmanlık şirketi.

    iş görüşmelerinde gizliliğe önem vermeyen üst düzey yöneticileri sebebiyle, yaptığım iş görüşmesini bir sonraki gün bir başkasından duyduğum şirket.
    ayrıca hr ile yaptığım iş görüşmesinin hemen sonrasında, koşturdukları bir ihaleyi kazanma amacıyla benden habersiz adımı müşterisiyle de paylaşarak etik dışı nasıl davranılır konulu dersler vermektedirler.

    iki kere düşünün burda çalışmaya başlamadan önce.
  • türkiye'deki gibi hollanda'da da dallama ik'lara sahiptir. 2 ay boyunca işe alcaz diye oyalayıp 3. ayda ret maili gönderebilirler.
  • burada calisan bir cok arkadasim oldu. hepsinin ortak ozelligi islerini sevmemeleri.
    ha cogu beyaz yakali zaten hayatindan memnun degil.
    fakat buradakiler diger danismanliklara gore cok az maas aldiklari icin (neredeyse yari maas aliyorlar) ve insanlarin anlatigina gore ust kademelerdeki beceriksiz ve kompleksli insan coklugundan dolayi digerlerine gore ekstra mutsuzlar. genelde insanlar son tercih olarak bakiyor bu firmaya benim gozlemledigim kadariyla.

    ayrica is gorusmelerini ve sonuclarini aylar sonra yolluyorlar kabul da red de olsa.
  • egitim materyalleri inanilmaz olan kurulus. consulting academy de denir. ne mck, ne bain, ne bah,ne de bcg bu egitimleri verir. ayrica cok ciddi bir knowledge base'i vardir. sirf bu egitimleri almak, ve knowledge library'den yararlanmak icin bir sene calisilabilir.
hesabın var mı? giriş yap