• zamanı geldiğinde gerekli şahıslara * belirli konularda harekete geçmelerini sağlamak amacıyla söylenmesi gereken söz.
  • üzerinde kullanıldığı kişilerde pek etkisini gösterememiş sadece geçici olarak rahatsızlığı sona erdiren bence yan etkilerinden kaçınılması gereken bir ifadedir.sarfedilen kişi önce omuriliğini dik konuma aslında ne kadar dik olabilir s durumuna getirir yani.daha sonra bulduğu uzak bir noktaya -bu nokta bir agacın sallanan yaprakları veya evdeyseniz muhtemelen kirişlerin birleştiği yer olacaktır-kilitlenir bir kaç saniye time-out durumda kalır "dogru söylüyorsun kardeşim" diyerek başlar ilkokuldaki başarılarından.yok ilkokulda bütün dersleri pekiyi imiş.ortaokuldan sonra birkaç haylaz arkadaşın kurbanı olmuşmuş,okulun futbol takımındaymış onu geçen forvet yokmuş sahalarda veya her okul maçında kazanılan baklava arkadaşa ithaf edilirmişmiş diye uzayan bir "disconnectus erectus" hikayesi dinlemeye başlarsınız.kolay gelsin.
  • 'evet farkındayım... ama neden oluyo biliyo musun?? beynimin iki lobunu bi türlü birlikte çalışmaya ikna edemiyorum... halbuki birlikte imece usulu bi çalışma gerçekleştirseler bak beni burda bulabiliyo musun..ne nasa kalır girmediğim ne silikon vadisi..hey gidi hey...gerçekleri bilmeden konuşmak kolay tabi' şeklinde yanıtlanabilecek, kişiyi hemen savunma durumuna geçiren cümle.
  • güzel bir gaz cümlesi. muhtemelen o an bu lafı işiten kişi, kendini işe yaramayan biri gibi hissetmektedir. bu lafı söyleyen kişi de içinden "lan ne boş herif ama söylenmiyor işte yüzüne de" diyordur.
  • zeki ama çalışmıyor'un yaşın artmasına bağlı olarak güncellenmiş versiyonudur.
hesabın var mı? giriş yap