• bu tur basliklar acmak adetim degildir. ama sinirden cildirmamak ve icimi dokmek icin yaziyorum. thy'nin ne kadar cirkef, ne kadar kotu, musterisine ne kadar saygisiz bir sirket oldugunu birkac kisi daha gorsun, zaten yerlerde olan itibarlari biraz daha zedelensin diye yaziyorum.

    benim ve esimin abd'den toronto aktarmali istanbul ucusunu satin almis oldugumuz bilette, 5 aylik bebegimizin eklenmedigini farkeder farketmez musteri hizmetlerini arayip ekleme islemi yapilmasini istedik. bu islemi kendilerinin yapamayacagini, bebegi havaalaninda sorunsuz ekleyebilecegimizi soylediler. bu konusmadan bagimsiz olarak baska musteri hizmetleri gorevlileriyle konusup bebekli kisiler icin uygun olacak, on tarafi daha genis koltuk secimleri yaptik. bu gorusmelerin hepsi kayit altinda yapiliyor zaten. musteri hizmetlerinin bize soyledigi her sey kayitlarda var. bu ana kadar sorun yok.

    ucus saatinden iki saat once havaalanina vardigimizda bebegi orada ekleyemeyeceklerini soylediler bize (thy'nin anlasmali oldugu air canada gorevlileri). derdinizi turk hava yollarina anlatin, bileti onlardan almissiniz dediler. turk hava yollariyla 7 ayri kisiyle 1 saat 30 dakika konusup hicbir yere varamadik. bebege bilet almayi veya bizim biletimize eklemeyi beceremedi koskoca thy.

    ucak saati geldi gecti. 5-6 valiz, bebek arabasi kaldik ortada, donduk evimize. hayatimda bu kadar aciz duruma dustugumu hatirlamiyorum, su an bile sinirden titriyorum.

    musteri hizmetlerini arayip derdimizi tekrar anlattik, bize ertesi gune ya da birkac gun sonrasina bilet verin dedik. dosya acildi. saatlerce telefon gorusmesi yaptim.

    sonuc: "bilet degisikligi yapamiyoruz, dosyaniz kapandi."
    cok agir kufredecegim ama zor tutuyorum kendimi. verdiginiz yanlis bilgi yuzunden musterinizi havaalaninda 5 aylik bebegiyle ortada biraktiginiz yetmiyor gibi bir de biletin ustune yatiyorsunuz. nerede sizin kurumsalliginiz, nerede musteriye olan sayginiz? bu sirket bu kadar mi ayaga dustu? yanlis bilgi verdiginiz kayitlar ile sabitken nasil bana yeni bilet vermiyorsunuz?

    apron'da deve kesmeye devam edin. 10 yillik thy musterisi olarak soyluyorum, bir daha thy'den bilet alirsam adam degilim.

    formatin irzina gectiysem, sinirimden ve mutsuzlugumdandir, affola.

    edit: anlasilmayan noktalara dair: (bkz: #45590201)
    edit2: konuyu burda birakacagim izlenimi olusmussa, duzelteyim hemen. 14 eylul gunu baska bir sirketten aldigim biletle istanbul'a gelir gelmez bir avukat tutup dava acacagim haklarinda. bana yasattiklari maddi manevi tum sikintilarin hesaplasmasini mahkemede yapacagiz. oyle susup pusacak degilim. %100 hakliyim ve hakkimi da thy gibi bir kuruma yedirmeye niyetim yok. daha yeni basliyoruz thy!

    ha bir de debe editi: (bkz: yolsuzlukları unutturmama kampanyası/@ramali)
  • (bkz: gün geçmiyor ki yeni bir rezalet yaşanmasın)

    şaka bir yana şirketlerin yaptığı bu türlü rezaletlere karşı, her zaman başlık açılıp, yerin dibine sokulması gerekiyor. onlar bize muhtaç.. bunu anlasak yeter zaten.
  • "hakkını mı arıyorsun kardeşim? sen en iyisi git evine uyu." minvalindedir, şaşırmamıştır.

    geriye kalan her şey için: (bkz: sikayetvar.com)
  • serin hikaye degil birader. 32 yasindaki adami kucaginda 5 aylik bebegi, yaninda 5 valizi ve bebek arabasiyla sinirden aglatan bir hikaye. su an bile haksizliga ugramanin verdigi sinirle agliyorum.

    sen musterini yanlis yonlendir, havaalaninda gerekli destegi verme, 5 aylik bebegiyle ortada birak. ucak kacsin. sonra da hatani telafi etmek icin yeni bilet duzenleyip ozur dileyecegine, dosyayi kapat, yeni bilet veremeyiz de. yapacaginiz ise sicayim, insanliginiza da sicayim.
  • sabrına hayran kaldığım bir suserin yaşadığı gerçek rezalet. yani ben olsam orda, muhtemelen bikaç kişinin ırzına geçer, sonra ömür boyu artık içeriden entry girerdim.

    mahkemeye gidilip, tazminat davası açılabilir. özellikle burda bu tarz ufak çocukların da içinde bulunduğu rezaletlerde kıçlarındaki dona kadar tazminat alabilirsiniz.

    büyük geçmiş olsun..
  • (bkz: teröristlerle uçak keyfi)

    bu rezaleti ya da benzerini bu adamların yaşamayacağına eminim.

    (bkz: ya tarafsın ya bertaraf)
  • thy'nin kabahati sabit tabii, o konuda herkes hemfikir zaten.

    yalnız ben anlamıyorum, abd'den toronto aktarmalı istanbul uçuşu yapmak nasıl bir şeydir?

    air canada yetkililerinin "onu thy'ye sorun" dediği söylendiğine göre, kanada'dan başlayan ayak air canada uçuşu. e abd'den kanada'ya yapılan uçuş da ya abd ya kanada firmasıyla olmak zorunda.

    bunun bileti neden ve nasıl thy'den alınır?

    ben tam anlamadım bu parkuru doğrusu, herhalde verilmeyen bazı bilgiler var, ne bileyim belki de mil kullanarak star alliance firmaları ile böyle bir rota belirlenmiş falan ama, vallahi ben anlamadım, anlayan varsa anlatırsa sevinirim.
  • "yeni türkiye" böyle bişey kardeş, alışmak lazım zevk almaya devam edin.coming soon...
hesabın var mı? giriş yap