• avrupa uzay ajansi'nin 2004'te firlattigi rosetta uzay aracinin birincil amaci bu kuyruklu yildizi incelemektir. rosetta agustos 2014'te churyumov-gerasimenko'ya varmis ve yuksek cozunurluklu fotograflarini cekmeye baslamistir.

    kuyruklu yildizin boyutlarini anlamak icin su resim faydali olacaktir.
  • 67p/churyumov-gerasimenko. klim ivanovich churyumov ve svetlana ivanovna gerasimenko tarafından keşfedilmiş kuyruklu yıldız. bundan sonraki günberisi* mart 2009 da olacaktır.

    http://en.wikipedia.org/…/67p/churyumov-gerasimenko
  • 10km mesafeden görüntüleri şu şekilde olan kuyruklı yıldız;

    link
  • cumartesi akşamı ngc'de izlediğim belgesele konu olmuş kuyruklu yıldız. bir aksilik yaşanmaz ise dünya tarihinde ilk kez bir kuyruklu yıldıza araç indirilerek yapısı incelenek. amaç dünyaya yaşamı getirdiği düşünülen amino asitlere rastlayabilmek.

    kuveetle muhtemel araç çoktan inmiştir. farat aradaki 500 milyon kilometre mesafeden dolayı sinyaller akşam saat 18 civarında elimize ulaşabilecek.

    detaylı bilgi isteyenler için
  • ben dahil birçoğu için bir kaya parçasından ibaret sanılsa da bayağı büyükçe olan kuyruklu yıldız

    http://i.hizliresim.com/48jjkq.jpg
  • 67p'den rosetta mission tarafından ögrendiklerimizi şöyle özetleyebiliriz:
    1) ılk defa bir kuyruklu yildizin yörüngesine bir uzay aracı yerleştirdi insanoglu. daha oncekiler kisa suren flyby'lardi.
    2) ılk defa ve iki sefer bir kuyruklu yildiza, yani 67p'ye bir arac indirebildik, ustunde deney yapip, 1.2km'den oldukca net fotograflar cektik, hatta 50m mesafeden'den cekilmis ancak kamera ozellikleri dolayisiyla odaklı olmayan bir fotograf dahi mevcut.
    2.5) hatta hatta, 67p'de bolca bulunan derin cukurların icini dahi gorebildigimiz fotograflar cekti rosetta.
    3) hayatın yaşam taşları olan organik molekullere bu 67p'de rastlandi. bu baska gezegende bulunan organik molekullerden cok daha degerli, cunku bu komet'lere disaridan madde girisi yok, yani nasil kopup dolaniyorlarsa o sekilde kalmislar, ama gezegenlere mesela pek cok uzay cismi dusuyor bu nedenle bulunan organik molekullerin nereden geldigini bilmiyorduk. simdi biliyoruz ki gunes sisteminin icinde cooook eskilerden beri var organik molekuller.
    4) dunya'daki su icerigi ile 67p'deki su icerigi oldukca farkli birbirinden. dunya'daki su muhtemelen bu kometlerden kaynakli degil. baska bir yerden gelmis olmali...

    diye uzayip gider bu liste.
    kaynak: daniel clery, science sept 30, 2016
  • çıkardığı sesler alta sıçırtan cinsten olan kuyruklu yıldız. evde tek başınaysanız dinlemeyin derim.

    gerçi turist ömer uzay yolunda filmini de andırmıyor değil.

    http://www.youtube.com/watch?v=9hibw-vuwhm
  • fotoğrafı çekilmiş kuyrukluyıldızdır.

    http://www.esa.int/…-eng-gb/rolis_descent_image.png
  • bu kuyruklu yıldızın; zayıf atmosfere sahip olduğunu,
    yapısında oksijen ve kompleks organik moleküllerin bulunduğunu,
    ultraviyole dalga boyunda nadiren karanlık olduğunu,
    yüzeyinde kayda değer su ve buz bulundurmadığını,
    iç kısmının dışa göre daha homojen ve düşük yoğunluklu olduğunu anlamamızı sağlayan,
    üzerinde bulundurduğu uzay araçları (bkz: philae lander)(bkz: rosetta) sayesinde görevleri sona erene dek bizlere kuyruklu yıldızlar hakkında pek çok şey öğreten ve görevleri sona erdikten sonra da dünya'ya araştırmaya değer pek çok veri gönderen araçlara ev sahipliği yapmış insan yapımı iki araç ile birlikte güneş sistemi'nin dışına doğru seyahat eden bir comet.
    en sevdiğim comet.
hesabın var mı? giriş yap