• 27 mayıs 2020 spacex dm-2 görevi'nin ertelenmis hali.

    hava durumuna gore tekrar ertelenme ihtimali var.

    https://old.reddit.com/…stration_mission_2_general/
  • hava tahminlerinde bugün için %60, 30 mayıs için %40 uçuş olasılığı tahmin ediliyordu. bugün hava izin vermediyse 30'unda izin vermesi daha düşük bir olasılık.

    onlar sağ salim kalksın biz bekleriz.
  • yerel saatle 15:22'de gerceklesecektir. tsi 22:22.

    edit: bir kere daha ertelenmesi yuksek ihtimal. haftasonu yuzde 60 ihtimalle yagmurlu gececek. yagmur, bulut o kadar sorun degil ama yildirim ihtimali ertlemeye sebep oluyor.
  • (bkz: crew dragon demo-2) görevinin ikincil tarihi.

    uzay görevleri için tarihli başlık açmanın pek uzun ömürlü veya kullanışlı bir yaklaşım olmadığını görmüş olduk.

    (bkz: 27 mayıs 2020 spacex dm-2 görevi)
  • elon musk ın mars a koloni kurma hayallerinin ilk adımı olan spacex şirketinin ilk kez uzaya insan göndereceği uçuşun hava şartları el vermediği için ertelendiği tarihli uçuştur.tabii nasa tarafından bakıldığında da bu uçuş rusya olan bağımlılıktan da kurtulmak demektir.
    bu arada kostümler göz alıcıydı çünkü jose fernandez tarafından tasarlanmış.
  • adamlar dünyaya sığamıyor biz eve sığarken. tebrikler.

    edit: güncelleme.
  • gökten gelen bir karar var...

    bugün musk yine kendine güvendiklerini, işi garantiye almak için ertelediklerini belirtti. umarım bir sıkıntı çıkmaz.

    ed: sizi paralı mı tutuyorlar yoksa gerçekten boşa mı yaşıyorsunuz? yüzeye iniş yaparken sinyal kesilmesi üzerine bir göz atayım dedim sözlüğe bir siki beğenmeme timi yine doluşmuş. gerçekten iflah olmaz bir milletiz ya.

    bir yazar arkadaşımız da çok güzel özetlemiş.
    (bkz: #108061888)
  • 27 mayıs 2020 spacex dm-2 görevini seyretmek için kolamı çekirdeğimi (cidden) alıp hoş hayallerle ve heyecanla seyrederken cumartesi tsi 22:22'ye alındığını öğrenmek cidden sinir bozucuydu. neyse artık kola yerini biraya, çekirdek yerini fıstığa devretmiş oldu.
  • simdiden (bkz: reserved) diyelim o halde. uzun entrimizi 27 mayis basliginda yazdik. (#107933973) 30 mayis gerceklesince buraya edit gelir.

    tanim: bugun olmasi beklenen launchun hava kosullari nedeniyle 3 gun ertelenerek 30’unda gerceklesecek olmasidir.

    edit: an itibariyle 12 dakika kalan gorev. suan hava kosullari izin veriyor. heyecanla bekliyoruz!

    edit2: gorev su ana kadarki kismiyla basariyla devam ediyor. dragon kapsulu uzay istasyonuna dogru hareket ediyor. biz hollanda’da goremedik bu sefer maalesef. uyumadan bir sonraki iss gecisinde denk gelirsek belki ikisini birbirine yakin gorebiliriz. yarin aksam saatlerinde uzay istasyonuna baglanmasi bekleniyor. (tam saatini bilmiyorum simdi o kadar alkolden sonra, ogrenirsem yazarim asjgkfkhsha)

    edit3: az once iss’e baglanmayi basarmis kapsul. bu sayede diger entrylerde de belirtildigi uzere 2011’den beri ilk kez amerika’dan, kapsulu, roketi, astronotuyla, tamamen amerikan olan bir ucus gerceklesmis oldu. biz de el sikiyle gerdege girmis olduk.

    tabii amerika acisindan nasyonel bir basari olsa da bircok insan icin insanlik adina bir gelismedir. cunku bu 10 yillik surecte kullanilan soyuz kapsulu eski modadir ve rus roketlerinin falcon9 gibi dunyaya geri donup inis yapmak ve yeniden kullanilabilmek gibi ozellikleri yoktur.

    bu su demek, roketler tekrar kullanilabilir, ve insanli kapsul de yolculuga el verisli. uzay yolculuklarinda yeni bir cagin baslangici diye biliriz. bu yuzden bu kadar onemli bir tarihi gorevdir. cok uzak olmayan bir gelecekte tocari uzay yolculuklari gorecegiz. oyle torunlarimiz filan degil baya baya bizler gorecegiz. heyecan verici degil mi?!
  • yerimizi alalım, heyecanla beklediğimiz fırtlatma.

    edit: ulan içimiz geçmiş hiçbiriniz de dürtmemiş.
hesabın var mı? giriş yap