• tum kagit mendillere selpak denmesi gibi yakinda tum formula1 arabalarina ferrari, tum pilotlara da schumacher denilecegini ongorduren yaris...
  • artık alışılılagelmiş, start ve finishlerde en önde schumiyi gördüğümüz klasik yarışlardan birisi olmuştur. bir müddettir bu böyle zaten, yeni sezonda bu sıkıcı yarışlara derman olacağa benzemiyor. ne montoya ne raikonnen'den cacık olmaz. artık tek umudumuz alonso'nun işe heyecan katması. yoksa tamam ferrari iyi araba kabul, schumi iyi şoför kabul, ama yarışlar kime ne zevk veriyor anlamıyorum. yok dersenizki zevkli olması önemli değil, önemli olan kazanmak, sizin için kim 500 milyar isterde yer ayırttırdım oraya buyrun.
  • birinciliğini m schumacher'in zorlanmadağan aldığı, jpm nin ikinci, jenson button'ın ise 3. olduğu yarıştır. bu yarıştan çıkan bir sonuç ise bu senenin yine schumacher üstünlüğüyle geçecek olmasıdır.
  • bizi artık daha profesyonelce yarış seyretmeye iten yarışlardan bir tanesi. artık iki araba arasındaki salise farklarının o an pistteki hangi duruma göre değişmesini takip eder olduk schumi ve ferrari egemenliği ve güvenlik kuralları yüzünden.
  • jpm efendinin williams fw26yı kürsüye taşıdığı yarıştır. ikinci olarak şampanyanın sıcaklığı kontrol edildi ama olsun.
  • gp'ler arasinda pilotlarin nem nedeniyle en cok ter doktukleri pistmis ve yaris sonunda pilotlar yaklasik 3,5-4kg. kaybederlermis.
  • start öncesi yağmur çiselemeye başladı. mücadeleye en fazla açık pistte ıslak görüntüler izleyebiliriz. yine de ferrari ve bridgestone'nun yağmurlu havalardaki performanslarını düşünürsek ekrana kırmızı bir filtre çekeceğimizi tahmin etmek zor olmayacaktır. yağmur ve michael schumacher yine birlikte yağabilirler..

    "yağmurlu günlerde seviş benimle
    kuşlar çinko damı gagalarken...."

    ben bu entryi bitirirken yağmur birden durdu. bunca emeğim boşa mı gidecek yahu? manik depresif bir yarış olacak galiba. hayırlısı.
  • ferrari'nin ve schumacher'in alışkanlıkların şerefine kaldırdıkları nice kupadan biri daha havalandı sepang da. anlaşıldığı gibi bu durumdan sadece tifosiler memnun. ama çoğu kişi bu görüntüden rahatsızlık duyuyor. ferrari kesinlikle ektiğini biçiyor. burası gerçek. ferrari'ye sinir olurken aynı zamanda bir türlü ona yetişecek sıçramayı gerçekleştiremeyen mclaren ve williams'ı bence daha acımasız eleştirmemiz gerekiyor. özellikle mclaren bu görüntüsüyle kendisine güvenenlere ihanet ediyor. bunu şahsen bir türlü kabullenemiyorum. mp4-19 un içler acısı hali, ferrari'nin standart yarış başarılarından daha fazla üzerinde durulması gereken bir hal alını aldı. kimi raikkonen gibi soğukkanlılığıyla ünlü bir pilot bile artık yarış dışı kaldığında isyanını hareketleriyle dışa vuruyorsa ortada gerçekten düzelmesi kolay olmayan bazı olumsuzluklar var demektir.

    sadece formula 1 izleyicilerini değil, bu sonuç, bernie ecclestone'u çok sinirlendiriyor, sanki sezon sonunu görür gibi, bir başka schumacher ve ferrari şampiyonluğunun sözünü ediyor. formula 1 patronu; "bu kesinlikle beklediğimiz ve arzu ettiğimiz bir manzara değil. bu bir felaket" diyor. ferrari'nin bu denli hızlı olmasını da şaşkınlıkla karşılayan ecclestone son derece garip bir şekilde, "ferrari'nin bu kadar hızlı gitmemesi gerekiyordu. özellikle lastikleri ve motorlarıyla sorun yaşamaları bekleniyordu. ama görünen çok farklı" diye konuşuyor. yeni bir şampiyona gereksinimleri olduğunu vurgulayıp, raikkonen'i de adını vererek öne çıkartıyor. ecclestone'u bu denli kızdıran ferrari'nin, artık sporu yönetenlerce "istenmeyen marka" ilan edilmesine mi tanık oluyoruz acaba? hemen akıllara geçen yıl ferrari'nin ortaya atmasıyla patlak veren michelin'in tartışmalı lastik olayı ve bunu takibeden günlerde ferrari'nin belirgin bir şekilde tırmanışı geliyor. acaba fia ve fom bu sezon ferrari'ye "üvey evlat" muamelesi mi yapmak niyetinde...

    malezyadan çıktık yola... yollar yanıyor. belki bir kaç yarış alır montoya.. o da zor görünüyor..
  • mclaren'den geçen sezon benzeri* bir birincilik beklediğim gp. böylece ilk yarış sonrası takım üzerinde görünen kara bulutlar da dağılır..
  • qualifying sonuclari asagidaki gibi olan gp:

    1 1 michael schumacher ferrari 1:33.074

    2 14 mark webber jaguar-cosworth 1:33.715

    3 2 rubens barrichello ferrari 1:33.756

    4 3 juan pablo montoya williams-bmw 1:34.054

    5 6 kimi räikkönen mclaren-mercedes 1:34.164

    6 9 jenson button bar-honda 1:34.221

    7 4 ralf schumacher williams-bmw 1:34.235

    8 7 jarno trulli renault 1:34.413

    9 5 david coulthard mclaren-mercedes 1:34.602

    10 16 cristiano da matta toyota 1:34.917

    11 12 felipe massa sauber-petronas 1:35.039

    12 11 giancarlo fisichella sauber-petronas 1:35.061

    13 15 christian klien jaguar-cosworth 1:35.158

    14 17 olivier panis toyota 1:35.617

    15 18 nick heidfeld jordan-ford 1:36.569

    16 20 gianmaria bruni minardi-cosworth 1:38.577

    17 21 zsolt baumgartner minardi-cosworth 1:39.272

    18 19 giorgio pantano jordan-ford 1:39.902

    19 8 fernando alonso renault

    20 10 takuma sato bar-honda

    mclaren'ler avustralyadakine oranla daha iyi dereceler elde ettiler ama ama yine de ferrarileri kesmeye yetecek gibi gozukmuyor. umitliyiz tabii.
hesabın var mı? giriş yap