• merhaba,
    bugün işim gereği eminönü'ne gittim. tramvay'dan indikten sonra cübbe giymiş iki kişinin 13-14 yaşlarında iki çocukla konuştuğunu fark ettim. yanlarından geçip gidiyordum ki konuşmanın çocukların yediği dondurma ile alakalı olduğunu anlayıp durup dinlemeye başladım, çocuklara söyledikleri "burası müslüman ülke, burada böyle yapamazsınız, herkes oruçlu" temalı söylemleri bitmeyince olaya dahil oldum ve çocukların yanından uzaklaştırdım. beni de yanındaki yaveri ile birlikte biraz tehdit etmeye kalkışsa da geri adım atmayınca uzaklaştılar, üzüldüğüm nokta ben gelmesem kimsenin o iki çocuğa sahip çıkmıyor oluşuydu.

    video: https://twitter.com/…adam/status/877142863628431360

    --- spoiler ---
    ben gelmeden önce orada olan ve olayın kahramanlarından arkadaş bana ulaştı.
    öncelikle hepinize merhaba, adım mete. 15 yaşındayım. yok görünüşleriyle ergen ergen dalga geçmişim yok şu yok bu. bu kadar iftiranın ardından olayın doğrusunu anlatma gereği duydum. * ulvi adlı yazara yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum

    bu hafta yurt dışından 18 yaşındaki yabancı bir arkadaşım geldi, eminönü'nü gezdirirken tam da meydanda maraş dondurmacısı gördüm hani uğraşırlar ya böyle yabancı turistlerle, dedim eğlenceli olur. her neyse eğlence bitti biz aldık dondurmayı meydanın oralarda bir yerde oturduk bankta. bir dakika geçmeden iki şahıs geldi yanımıza belliydi tiplerinden ne diyecekleri yanlış hatırlamıyorsam arkadaşımın başına hafifçe dokundu, arkadaşım türkçe bilmiyor ingilizce konuşuyoruz saf saf etrafa bakıyor.
    diyalog hatırlayabildiğim kadar böyle:
    -neden ramazanda burada dondurma yiyorsunuz?
    +neden yemeyelim?
    -burası açık bir alan ve insanlar oruç tutuyor "gibi bir şey dedi"
    +burası turistik bir alan ve her yerde restoran simitçi yemek yiyen insanlar var. ve türkiye'de herkes sizin gibi müslüman değil
    -turistik olsa da burada da insanlar var saygı duymak zorundasınız diyip saygı diye tutturdu
    +sonra şahıslarla neden hala konuştuğumu düşünüp tamam haklısınız dedim geçiştirdim
    (bu arada arkadaşım bir şeyler sezdi ama ne olduğunu anlayamayıp dondurmasını yemeye devam ediyor)
    der demez yazar arkadaş geldi biraz tartıştılar yazar arkadaş telefonunu çıkardı tabii şahıslardan daha da agresifleşti bu sırada ben de ne olur ne olmaz çekmeye başladım sonra herkes dağıldı

    diğer bir olay şimdi başlıyor, çok sinirim bozuldu gittim düzgünce trafik polisine "abi hiç mi polis yok etrafta bunlar nasıl başıboş dolaşabiliyor böyle sinirini bozuyorlar insanların" dedim ve polisin verdiği cevap süperdi: "şimdi sen de sinirimi bozdun biz bu güneşin altında saatlerce duruyoruz" diyip sinirlendi ben iyi günler diyip galata köprüsüne doğru gittim.

    tamam ben nasıl bir yerde yaşadığımızı iyi biliyorum ama arkadaşım suç kendisinde sanıp keşke yemeseydim nelere yol açtım dedi zar zor anlatabildim. her ne kadar yazarın bir anlığına gelip bizi sansürlemeyi unutsa da cesaretini ve yaptığı şeyi tebrik ederim, herkes olay bittikten sonra yüzsüzce gelip ne olduğunu sordu

    benim cidden zerre umrumda değil ama arkadaşım bu olay yüzünden kendini üzdü yememeliydim başınıza iş açtım diye 2 gün sonra gitmeyi falan teklif etti zar zor ikna ettim. neden mi turist yok? bu yüzden.
    --- spoiler ---

    edit: haber siteleri de konuyu paylaşmış
    ark gazetesi
    birgün gazetesi
  • çıkalım da oruç tutmayanlara çatalım diyen cübbeliler. lakin burası müslüman bir ülke değil, çünkü ülkelerin dini olmaz.
  • burası müslüman ülke... arkasına sığınabildiğiniz en güzel cümle; değil mi?

    peki, adamın biri yol kenarında bir kadını dövse, "müslüman ülkede yapamazsın!" der miydiniz, ey sakallı amcalar?
    ya da bonzai içmiş bir çocuğa denk gelseniz, "müslüman ülkede gariban yalnız bırakılmaz" diye sahip çıkar mıydınız?
    müslüman ülkede milyonlarca insanın aç yatmasıyla ilgili herhangi bir eyleminiz, talebiniz yahut projeniz var mı?
    müslüman ülkede tecavüze uğrayan kadınlara, çocuklara, gençlere sahip çıkmayı hiç denediniz mi?

    müslüman ülkede torpil olmaz diyebiliyor musunuz? diyorsanız, bunu değiştirmek için ne yaptınız; bu çocukların üstüne yürüdüğünüz gibi, torpilci bir yöneticinin üstüne yürüdünüz mü hiç?

    her gün bu saydıklarıma defalarca denk geldiğinizi biliyorum. o anlarda nerede peki bu duyarlılığınız, bu bilinciniz?

    gücünüz dondurma yiyen çocuğa yetiyor ancak.
    biz sizi biliyoruz.
    biliyoruz.
  • bunların bir de plajda dolaşan versiyonları var, ağzı salyalı, güneşlenmekte olan insanları gözleriyle teyemmüm eden.
  • iki tarafında yaptığı yanlış olan durum.
  • bu adamlarla tartismak cok cok sacmadir. yapani tebrik ediyorum hem insaligindan hem de medeniyetinden dolayi. ama su olayi biraz daha pratik hale getirmemiz gerekiyor:

    cübbe1: burasiiii
    biz: fisssss (biber gazi suratina)
    cübbe2: bunuuuu, seeen
    biz:fisss sana da fisssss

    bu hiyarlar öksürürken gözlerini tutarken sessizce yanlarindan uzaklasilir.
  • iyi muhabbet edememesinin sebebi muhtemelen karısının silikonlu olmamasıdır. halbuki silikonlu karıları olsa iyi muhabbet edecekler.
  • iki tarafın da yanlış yaptığı kısımda ikinci tarafın yaptığını anlayamadım.
  • en güzel cevabı videodaki çocuk vermiş: "yallah arabistan'a"
  • 'burası müslüman bir ülke' argümanı ile dondurma yiyen bebelere bulaşan bir adet yobazın bulunduğu video. tam orada olup: 'hayır oç. burası müslümanların, hristiyanların, yahudilerin ve inançsızların yaşadığı laik bir ülke.' diyerek ağzının ortasına çakmak isterdim.
hesabın var mı? giriş yap