• 130 kiloda güreşçimiz gıyasettin yılmaz'ın bulgar rakibine yenilmesini - bulgar gıyasettini halter gibi kaldırırıp çarpmış yere - hazmedememiş, akşam devirdiği büyük rakıdan sonra değnekle bulgar kampının kapısına dayanmış " ivannnnnnnnn çık dışarı, ananı avradını sikecem" nidaları atmış. çok içerlemiş adam. ertesi gün kafileden şutlamışlar gıyasettini. 1972 münih olimpiyatları da katıldığı son yarışma olmuş.
  • bir fkö üyesinin bu terör eylemi ile ilgili açıklamaları şunlar olmuştur :

    "biz biliyorduk ki spor modern batı dünyası için, bir din kadar önemliydi. yine biz biliyorduk ki, yanında bir televizyon kanalında fkö ile ilgili haberleri varsa, diğer kanalda da spor ile ilgili haberler varsa, amerikalılar ve ingilizler kesinlikle spor haberlerinin olduğu televizyon kanalını seyredeceklerdir. bu nedenle, bizde onların olimpiyatlarını kendi amacımız için kullanmaya ve bu spor dini için en fazla kurbanın verilmesini sağlayacaktır. bu eylem ilerde bütün dünyanın dikkatlerinin bizim üzerimize çevrilmesine neden olacaktı. biz onlara, yeni dinlerinin tanrıları ve televizyonlar için insanların kurban edilmesini teklif olarak götürecektir ve onlarda bizim bu duamıza olumlu yanıt vereceklerdi. münih olimpiyatlarından sonra artık hiç kimse filistin davasını önemsememekten bahsedemeyecekti."
  • açılış seromonisinin gündüz yapıldığı yıllardır.

    olimpiyat açılışında çekoslovak kafilesinden sonra türk kafilesinin girişi ve nihavend longa'nın alman usülü çalınması eşliğinde geçişi buradan seyredilebilir. askeri nizamda yürüyen sporcular, o dönemin giyim tarzını yansıtan kıyafetler ve saç stilleri.
  • ugur dundar, bu olimpiyatlari trt'de sunarak meshur olmustur..
  • dritte reich'in ardindan bir nevi "bakin biz artik demokratik bir ülkeyiz öyle polis devletiymis, silahlarin gölgesi altinda spormus filan astik" ayaklari yüzünden büyük güvenlik aciklarini göz göre göre vermis olan olimpiyatlar. süper bir zekilik örnegi gösterip, olimpiyat köyü icinde ve cevresinde bir tek adam gibi güvenlik görevlisi koymamislardir, bunun yerine ucuk mavi soparimsi kiyafetler icinde silahsiz, copsuz 2000 küsur adami ortaliga salmislardir ve siddet amaci güden gruplara adeta davetiye cikarmislardir, gerisi malum..
  • adidas'ın bu olimpiyatlar için çıkarttığı sl-72 modeli o senenin en çok satan spor ayakkabılarından olmuştur.
  • olimpiyatlar için inşa edilen stadyumun ve çevresindeki konutların* mimarı ise günter behnisch tir.
  • popcorn ismindeki ve elektronik müziğin ilklerinden olan parçanın, televizyon yayınının jenerik müziği olarak belleklerde yer edindiği olimpiyat oyunlarıdır efenim...

    (bkz: popcorn)
  • (bkz: kara eylul)
  • turkiye'deki bir suru ailenin ilk televizyonlarini alma sebebi.
hesabın var mı? giriş yap