• üst edit: bir çok yazardan uykusuzun bunu çok sık yaptığına dair mesajlar aldım. bu da gösteriyor ki; bir hata, ihmal vs. yok, tamamen dergi tarafından alışkanlık haline gelmiş bir durum. beni rahatsız eden şey, uykusuzun okuyucularına artık saygı göstermemesi. eski yazıyı yayımlarken en azından bi not düşmek çok zor olmasa gerek.

    üstedit 2: bu konuda daha önce girilmiş 2 entry. bu durumu daha çok fırat budacı yapıyor galiba. kimseden ses çıkmadıkça sürdürmeye devam edecektir.

    (bkz: #83828235)

    (bkz: #84042439)

    —————————————————————

    öyle her hafta aksatmadan uykusuz alan bir okur değilim fakat aldığım iki sayı arasına çok da zaman girmez. ve hiçbir zaman aldığım dergileri atmam, evimin bir köşesinde biriktiririm. 2007'den kalma sayılar var elimde hatta daha eskiler bilir, uykusuzun kemik kadrosunun uykusuzdan önce çıkardığı fermuar dergisinin dahi sayıları var. demek istediğim uykusuzu ve yazar-çizerlerini çok severim, sayarım, beğenerek okurum. birçok çizer dergiden ayrılmış olmasına, tüm eleştirilere rağmen dergiyi almaya devam ederim.

    fakat son aldığım 13 şubat 2019 tarihli 598. sayısı beni hüsrana uğrattı. şöyle ki:
    fırat budacı'nın "doksanların başında seks" isimli bir yazısı var dergide. yazıyı okumaya başladığımda bir gariplik fark ettim çünkü bu yazıyı ben daha önce okumuştum. dergi yeniydi, fakat yazı eskiydi. hemen eski sayıları karıştırmaya başladım ve bu yazının 11 mayıs 2017 tarihli 506. sayıda yayımlanmış olduğunu gördüm.

    elbette ki yazar-çizerler izne ayrılabilir, hastalanabilir hatta canları o hafta yazmak istemeyebilir. ama böyle durumlarda ya yazı yayımlanmaz ya da yazının altına not düşülür bu eski sayının yazısı diye. 2 yıl önce yayımlanmış bir yazının aynısı okuyuculara yeni yazıymış gibi servis edilemez. bu en hafif tabirle okuyucusuna karşı sahtekarlıktır. yeni sayı diyerek bastığınız , bizim de o niyetle aldığımız dergilerde eski yazılar olamaz. olsa dahi bu okuyucuya söylenmelidir. bilmeyenlere yeniymiş gibi iteleriz mantığı bir mizah dergisine kesinlikle yakışmıyor. mizah dergilerinin ne zor durumlarda çıktığının farkındayım ama en azından bir not düşüp okuyucularınızı kandırmaya çalışmasaydınız keşke.

    son olarak iki yazıyı da aşağıya ekliyorum;

    13 şubat 2019 598. sayı: https://eksiup.com/a86453d29709

    11 mayıs 2017 506. sayı: https://eksiup.com/af9deca06837
  • (bkz: strange)
  • rezalet gibi rezalettir.
  • uykusuz tutunmaya çalışıyor :/
  • başlığı açan arkadaşa ‘allah başka dert vermesin’ dedirten rezalettir.
  • derdini skeyim
  • çok büyük bir rezalet başlığı açan arkadaşa üzüldüm
  • rezalete diyicek laf yok tamam da, arkadaş bu nasıl hafıza, nasıl azim. başlığı açan arkadaşa sen insansan rezaletin kralı ben ve hafızam detirten rezalettir.
  • koy götüne rahvan gitsin. bişe olmaz
hesabın var mı? giriş yap