• tarihten günümüze demişler de olayların hepsi 1913 - 1928 arası amk.

    abd' ye saldırdığınız için 20 yıldır ülkenizi işgal eden koalisyondaydık demenin kardeşçe bir yolunu bulamadılar herhalde.
  • oha şaka sandım ama baya baya paylaşmışlar
    gözlerime inanamadım, tekrar baktım paylaşmışlar vallahi de.
    yani diyor ki kardeş biz sınırı geçme izni veriyoruz, geçsinler siz de boş yapmayın.
    bu sınırdan geçişlere aslında bilinçli bir şekilde izin verildiğinin delili sayılabilir.

    edit: bunun sınır muhabbetiyle ne alakası var diye soran arkadaşlar mevcut. hemen söyleyeyim, yaklaşık 10 gündür özellikle van üzerinden tsk tarafından hudut namustur sözünün aksine sınırdan kamyon kamyon kontrolsüz insan girişi oluyor. gelen insanlar arasında çocuk kadın veya yaşlı yok. gündem bir süredir bu, ancak insanlar ilgili yetkili birimden bu konuda açıklama beklerken böyle bir açıklama okuyunca haa diyor. demek ki bunlardan baya baya haberleri var.
    muhtaç durumdaki insanları almakta sakınca yok ama bunun usülü adabı vardır.
    belirli bir eğitime sokarsın, topluma adapte olmalarını sağlarsın,sabıkalarını sorgularsın
    hadi her şeyi geçtim kaç gündür covid için aşı ol diye yüzlerce reklam yapıyoruz bunların kaçının aşısını geçtim covid için pcr’ına bakılıyor.
    tekrar covid sayılarını arttırma ihtimalleri çok yüksek.
    daha bugün yapılan bir habere bakın:

    https://twitter.com/…tatus/1416516381928001537?s=21
    yanlış politikalar yüzünden insanlar çevresindeki gerçekten muhtaç insanlara ırkçı bir gözle bakacaklar, zaten bahane arayanlar da belki de onlara saldıracaklar.
    gerçekten çok büyük yanlış yapılıyor, çok..
  • yol yaptı diyorduk ama harbiden iyi yol yapıyorlar. kktc deki müjde belli oldu.
  • skandal bir paylaşımdır. hudut, namustur.
  • afganistanla dil birligimizin oldugunu ogrendigim kardeslik.
  • şu linkten görülecek twittir. 'kalabalık gruplarla' afganlar gelmiyor yalanı tutmayınca biz kardeşiz diye algıya başlamışlar.
  • link
    tweet

    17 temmuz 2021 ankara-niğde otobanı afgan istilası başlığında da görüldüğü üzere ülkeye ne idüğü belirsiz binlerce afgan denetimsiz şekilde giriş yaparken, bütün bu kanunsuzluklara ve denetimsizliklere karşı en büyük mücadeleyi vermesi gereken milli savunma bakanlığı'nın attığı utanç verici tweettir. koskoca milli savunma bakanlığı bize afgan sevdirmeye çalışıyor.

    arap istilası kesmedi adamları, finali afgan istilası ile yapmak istiyorlar. vatandaşın can- mal güvenliği şüpheli halde iken afgan ve arap "kardeşlerimiz" önemli.

    #125675000 da "bu arada kandahar düşmek üzere. 1-2 güne kalmaz taliban tamamıyla kontrol altına alır. 30-40bin arası sivil yola çıkmış. bugün yarın gelir mülteci kardeşleriniz." demiştim. bunlar ilk partiler. daha görmediğimiz binlercesi gelmiştir. ki bu gelenler sadece kırsal kesimden gelenler. taliban kandahar'ı tamamıyla kontrol altına alınca asıl film o zaman kopacak.

    ayrıca aynı entryde bahsettiğim şekilde ciddi ciddi tsk'yı o bok çukuruna göndermeyi düşünüyorlar. onun da nabız yoklaması olsa gerek bu tarz paylaşımlar.
  • değiliz.

    1928'de ben yoktum.
  • atatürk kelimesini kullandıklarına göre geçmiş olsun. 5 milyon afgan geliyor.
  • ülkenin belki de en kritik bakanlığı işini yapmadığı gibi betting şirketlerinden fonlu twitter fenomeni gibi afgan pr’ı kasıyor. insanın canı sıkılıyor.
hesabın var mı? giriş yap