• ingiltere'den ilk 8'i yediğimiz maçın rövanşıdır. maç, wembley'de oynanmıştır. skor: 5-0.
    goller: chris waddle, garry lineker (3), brian robson
    abdülkerim durmaz, geçenlerde verdiği bir roportajda bu maçta lineker'i tutma görevinin kendisine verildiğini ve o zamanlar daha adı pek duyulmamış lineker'in bu maçla yıldız olduğunu anlatmış, "onu ben yıldız yapmıştım" demiştir.
    maçtan önce bizim futbolcular "wembley'e ayak basan ilk türk futbolcu kim olacak" yarışı yapmışlar ve yarışı abülkerim kazanmış.
    "lineker'i gören var mi?" - "az önce buradaydı arka direğe gitmiştir" diyaloğunun bu maçta yaşandığı anlatılır.
  • 14 kasım 1984 türkiye ingiltere maçından sonra rövanşı için ingiltere'ye gittiğimiz 1986 dünya kupası eleme grubu maçı. wembley'e ilk kez ayak bastığımız bu maçta türkiye'de ki maça göre çok daha iyi bir mücadele sergilemiştik ve bu sefer beş gol ile kurtulmuştuk.

    maç öncesi dünya kupasına gitmek için umudumuz kalmamış, kendi sahamızda sekiz yedik acaba burada ne olur korkusu vardı. ama ölüm varmış, korku varmış, bu dünyanın sonu varmış, deplasmanda wembley de lineker hep bizimle.

    maçın ne olacağıfenerbahçeli abdülkerim'in tarihe geçmek için binlerce ingilizin kendisine şaşkın şaşkın bakmasına aldırmadan tüm takım içeride taktik alırken sahaya çıkması ve etrafı kesmesi ile biraz kendisini belli etmişti..

    candan tarhan abdülkerim'in bu terbiyesizligini affetmemiş ve lineker'i tutma görevini ona ihale etmişti..
    ingiltere yine istanbul'da uyguladığı tarifeyi uygulamış ilk 15 dakika bizi tartıp bir golle açılışı yapmıştı.. ancak istanbul'da oynanan maçın aksine wembley'de ilk yarı 4 - 0 bitmişti. ikinci yarının hemen başında lineker bir gol daha atmış ve mac 5 - 0 sona ermiştir.

    üçüncü gol öncesinde ingiltere korner kullanırken lineker kendisini abdülkerim'e kaybettirmiş, abdülkerim arka direk önünde karşılaştıgı raşit çetiner'e '' raşit, lineker'i gördün mü ? '' diye sormuş ancak raşit çetiner'den '' az önce buradaydı ya hoddle nerde? '' diye karşılık almıştır..

    maçtan sonra trt spikeri yaşar duran'ın koluna yapışmış ve '' ne hissediyorsun yaşar '' diye sormuştu, yaşar büyük bir olgunlukla '' ne hissedeyim ağabey '' demişti.
  • 16 ekim 1985, dünya kupası eleme maçı

    londra, wembley stadı

    hakem: anatoly milchensois (sscb federasyonu)

    ingiltere: shilton - stevens, wright, fenwick, sanson - hoodle, wilkins, robson (steven), lineker - hateley (woodcock), waddle

    türkiye: yaşar duran (fb), ismail demiriz (gs), sedat özden (bursaspor, kaptan), raşit çetiner (gs), yusuf altıntaş (gs), abdülkerim durmaz (fb), müjdat yetkiner (fb), hasan vezir (ts), ünal karaman (gaziantepspor), şenol çorlu (fb), hasan şengün (ts), selçuk yula (fb)

    goller: waddle (dk. 15), lineker (dk. 18, 42 ve 53), robson (dk. 35)
  • chris waddle'ın attığı ilk gol bizim defansın o zamanlar nasıl evlere şenlik oynadığının bir göstergesidir.

    http://www.youtube.com/watch?v=0loozkjvc8u
  • yenilip de ezilmediğimiz ingiltere maçlarından biri.
hesabın var mı? giriş yap