• tıp doktorluğunun, özellikle hekimliğin ne kadar katma değerden uzak, ezbersel ve basit analize dayalı olduğunun üzücü bir kanıtıdır.

    küçük dağları ben yarattım havalarında gezen doktorlar; tüm tıp kitaplarının okutulup birçok vakayı inceledikten sonra karşısındaki hastanın da bilgilerini formüle ekleyerek doğru teşhis koyabilecek bir yapay zeka karşısında bakkal çırağı gibi kalıyorlar.

    bugün siz gidip internetten hastalığınızla ilgili bilgi edindiniz diye, diyalog kurmaktan aciz egoist doktorlar tarafından aşağılanırsınız ama yarın alayımız elimizdeki basit applciationlar vasıtası ile grip miyiz, kanser miyiz, kalp hastası mıyız öğreneceğiz.

    tek yaptıkları şey; laboratuvar sonuçlarını okuyup oradaki değerlere göre hastalık tespit etmek ve literatüre kayıtlı tedavi yöntemlerini üstümüzde kullanmak olan basit doktorluk mesleğini büyük bir şeymiş gibi tanıtan bu üzücü güruh, çok değil, 30-40 seneye büyük oranda silinecek.

    da vinci vs. gibi makineler de bir çok ameliyatı kotarmaya başladığında, nadir cerrahlar dışında bu egoist heriflerin hepsi "ne kadar ilkelmiş lan bu doktorların elinde insanlar yanlış teşhisten ölüp duruyormuş" diye anılacaklar.

    üzücü.
  • gelen hastaların yüzüne bakmadan ilaç yazan doktorlar için doğru önerme, her hastasının farklı birer insan olduğunun farkında olan doktorlar için değil.
  • mümkün değildir. sanayi devrimi gibi yapay zeka da nitelikli kişilere bir araç olarak sunulacaktır.

    göz doktoruna gittiğimizde, göz tansiyonu, göz numarası ölçümü cihazları gibi doktora yardımcı cihazlar yerini alacaktır. yeni yöntemler hastalıklarda tedavi edilebilir olasılığını arttıracağı gibi insanın yaşam koşullarını değiştireceği için insan vücudunda yeni sorunlar ile karşılaşılacak ve bu sorunları her zaman ki gibi nitelikli insan beyni belirleyecektir.

    (bkz: yapay zekanın nitelikli kişilere yardımcı olması)
  • korkulacak birşey yok. çalışmak istemeyen bir insan ırkının yerine geçecek makinalar sadece.
  • (bkz: yaman şakacısın delikanlı)

    tanım: ekşi sözlük doktorları, pilotları ve öğretmenleri sevmeme timinin son tespiti.
  • yapay zeka o hale gelebilirse şuan ki birçok meslek olmaz zaten ,bana soracak olursan en ilk bitecek meslekler muavin şoför gibi mesleklerdir otonom araçlar 2035 li yıllarda epey arttımı farklı yazılımsal sistemlerle toplu taşıma şoförlüğünün biteceğine inanıyorum.
  • evet yapay zekanın çevirmenlik, öğretmenlik, şoförlük ve pilotluğu yok etmesinden sonra bir diğer yok ettiği mesleğe geldik bu sefer ki hedefimiz doktorluk.

    hayaller paris gerçekler somali. yapay zeka doktorluğu, çevirmenliği, öğretmenliği veya pilotluğu yok etmeyecek en azından bunu biz hatta çocuklarımız bile görmeyecek. bu boş hayallerle doktorluk bitecek okuyanlar işsiz kalacak diye sevineceğine aç bir kitap oku ufkunu genişlet en azından. sahi uçan arabalarda çıkacaktı ne oldu o iş?
  • ahaghdhdjkdk.

    idrak yolları yetmezliği gelişmiş tipitipler nerden türüyorlar acaba.

    bu tipleri bir kez bir ameliyata almak isterdim. yanımda girsinler de cerrahların ne kadar klas bişey yaptıklarını görsünler. eline 2cm kesik atsam kan görünce bayılıp ruhunu teslim edecek tipler gelip doktorluğun basmakalıp bir iş olduğunu söylüyorlar. pes amk.

    kendisi doktor olsa 100metre yanına yaklaştırmayacak adamlar egolarını ancak böyle tatmin ediyorlar sanırım. he gülüm he doktorlar sıradan. aynen makineler süper yapcak herşeyi. tabi canıııım.
  • oxford üniversitesi’ndeki ‘insanlığın geleceği enstitüsü’ (future of humanity ınstitute) araştırmacılarından katja grace’in başını çektiği bir ekibin raporuna göre:
    robotlaşma yüzünden kimler ne zaman işsiz kalacak?

    "uzmanlara göre yapay zeka 2027 yılında araç (otomobil, kamyon) kullanmada insanlardan daha başarılı olacak. farklı dillerden mükemmel çeviri yapma konusunda 2024’de insanları geçecek. 2026 yılında eksiksiz lise ödevleri yazabilecek. daha karmaşık görevlerin ise daha ileri tarihlerde gerçekleşmesi öngörülüyor. mesela yapay zekanın çok satan bir roman yazmasının 2049’da ve kendi kendine ameliyat yapmasının 2053’de gerçek olacağı tahmin edilmiş."

    *uzmanlara göre go oynayan bilgisayarlar 2028’de insanları yenmeye başlayacaktı. oysa alpha go yazılımı 2016’da güney kore go şampiyonu lee sedol’ü ve sonra da dünya go şampiyonu çinli ke jie’yi yendi. kısacası yapay zeka tahminlerden 10 yıl önce gelişti

    ilk robot doktor göreve başladı bile:
    https://m.sabah.com.tr/…robot-doktor-goreve-basladi

    nasa'nın mars'a yollayacağı robot doktor:
    https://youtu.be/cqpz5uwbf34
  • yazarlar ne kadar katılmasada haklı olduğunu düşünüyorum.
hesabın var mı? giriş yap