• almancasi olmayanlarin aklindan bile gecirmemesi gereken üniversite. bakin canim kardeslerim almanca öyle diger dillere benzemez. ingilizce gibi rahat ögrenilcek bir dil degildir. ögrenilse bile sirf almanca konusulan bir yerde büyümediginiz icin profösörlerin büyük bir cogunlugunu anlamayacaksiniz. bunun sebebleride almancaninda türkce gibi bir cok $ivesi olmasidir. eger bütün bu söylediklerime ragmen yok gelicem diyorsaniz, $unlari göz önüne aliniz bitte!!

    1. sosyal hayatinizi yok ediceksiniz.
    2. uyku disindaki bütün zamaninizi üniversiteye ayiracaksiniz.
    3. 31 cekicek vaktiniz bile olmayacak.
    4. profösörü zaten anlamiyorum diye derse girmeyip, anlamadiginiz sayfalarca almanca metini ezberleyeceksiniz.
    5. boku yiyeceksiniz.

    simdi sen bunlari nerden biliyorsun dümbük derseniz, bunlari yasayan arkadaslari canli izliyorum her gün.

    not: viyana üniversitesi zor degildir. almanca zordur ! almancasi olanlar gayet kolay bitirebilmektedir ..
  • yüksek lisans konusunda tavsiye edilirlik düzeyi hakkında bilgi aradığım üniversite. baktım ki yıllık harç 760 euro gözüküyor. baya ucuz. sanırım yaşam da pahalı değil orda. üniversite'nin dünya üniversiteleri arasındaki yerine baktım o da çok üst sıralarda. insanın gidesi geliyor. şöyle birisi çıkıp da bi yazsa yıllık ne kadar masraf olur, çalışma imkanı nedir falan.
  • tuvaletlerinin bazilarinda bulunan otomatlardan acil durumlar icin 2euroya prezervatif temin edilebilen üniversite.ayrica ögrenci kitlesi genel anlamda cok cana yakindir.
  • son yılların en büyük öğrenci eylemlerinden birine sahne olan üniversitedir. okul son yıllarda sigara yasağı, değişen öğrenci profili ve yapılan tadilatlarla daha modern, daha farklı bir kimliğe bürünmüştü. ama bu protestolardan sonra o eski aykırı hali geri gelmiş görünüyor. olayların sebebi hükümetin eğitimde köklü değişim projelerinin olması. harçların artması, üniversiteye girişlerde sınav vs vs.. iki tarafın da haklı olduğu konular var elbet. öğrenciler de neredeyse ikiye bölünmüş durumda. an itibariyle facebook savaşı sonuçları:

    audimax besetzung in der uni wien - die uni brennt! 29.602 hayran
    studieren statt blockieren 25.980 hayran

    eyleme destek verenlerin sayısı hemen hemen 3500 kişi daha fazla görünüyor. benim acizane gözlemlerim ise;

    wirtschaftsuniversitaet wien öğrencilerinin çok büyük bölümü eyleme karşı. herhangi bir protesto da yaşanmadı okulda. tiki concon takılıyorlar kendileri.

    technische universitaet wien öğrencilerindan bazıları olaya destek vermek için aynı eylemi kendi okullarında yaptı. yalnız konu teknik üniversite olunca biraz farklılıklar oldu haliyle. bir tarafta audimaxta alkol alıp sigara içen, makara kukara geyik yapan universitat wien öğrencileri, diğer tarafta önlerinde laptoplarla mal mal oturmayı işgal zanneden teknik öğrencileri...
    http://photos-d.ak.fbcdn.net/…2727510_6858411_n.jpg

    türk öğrenciler içinde de bir görüş ayrılığı var gördüğüm kadarıyla. gurbetçiler eylem karşıtıyken türkiye'den okumak için gelmiş olanlar daha duygusal yaklaşıp eyleme destek veriyor. tabii bunda türkiye'de uygulanan çarpık eğitim sisteminin etkisi büyük.

    ha bir de her anarşik eylemden kendine pay çıkarmayı huy edinmiş mastürbatörlerimiz var. ellerine geçirdikleri bez parçasına türkçe bağımsız kürdistan yazıp audimaxa asanlar... umarım orgazmın doruklarına ulaşmışsınızdır.
  • su siralar büyük capli bir protestonun yasandigi üniversitedir. http://twitter.com/unibrennt adresinden an be an universite baskini ile ilgili bilgi alinabilir. 11 gündür muhtesem organize olmus üniversite ögrencileri hükümetin üniversitelerle ilgili yeni politikalarini protesto ediyorlar. destek olmak icin yaptigim ziyarette benzer birseyin türkiye de asla yapilamayacagini düsündümdaha ilk saatlerde üniversiteyi dolduracak polis ve cevik kuvvet tarafindan tum ögrencilerin göz altina alinacagini tahmin etmek zor degil cunkü...
  • disi seni, ici beni yakar cinsten bir üniversitedir. disaridan bakmayin öyle güzel durduguna icinde cadi kazanlari kaynamaktadir. okuyan bilir, ne kadar anlatilsa bostur.
  • avrupanın en eski universitelerinden. 1365'te kurulduğu düşünülürse yaklaşık 650 yıllık bi mazisi var. birçok bilim nobel ödülü almış bilimadamı mezun etmiştir.

    -erwin schrödinger : nobel ödüllü fizikçi.
    -viktor franz hess : nobel ödüllü fizikçi.
    -konrad lorenz : nobel ödüllü biolog.
    -karl landsteiner : nobel ödüllü immünolog.
    -friedrich august von hayek : nobel ödüllü ekonomist.
  • alevi teolojisinin (inanç öğretisi) okutulacağı alevilik anabilim dalının kuruluşunu gerçekleştiren avusturya'nın 652 yıllık köklü üniversitesi.

    http://www.aleviten.at/tr/?p=6494
  • bünyesinde eğitim almış olmaktan gurur duyduğum okulum. bana kattıkları, yaşadıklarım, anılarım. şimdi düşününce burada eğitim alarak hayatımın en doğru kararlarından birini vermişim. avrupa'nın en köklü üniversitelerindendir. 659 sene evvel, 1365 yılında kurulmuş bir üniversitedir. binası da harry potter filminden fırlamış gibidir.

    görsel

    ancak burayı asıl önemli kılan şey, tarih boyunca birçok ünlü bilim insanı ve önemli kişilik yetiştirmiş olması ile birlikte, elbette üst düzey eğitim kalitesi. mezun olmak zordur. eğer yabancıysanız 2 kat zordur. sebebine gelecek olursak; hem almanca zor bir dil, hem de viyana üniversitesi oldukça disiplinli bir yer. lisans eğitimi, türkiye'deki gibi 4 değil, 3 yıl sürüyor. bence yeterli bir süre, türkiye'de gereksiz uzun olduğunu düşünüyorum.

    okulun mezun olma ortalaması ise, 3 senenin aksine oldukça uzun. 9 sene gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam. yani ortalama bir öğrenci, 3 senelik bölümü 9 senede bitiriyor. absürt bir rakam gerçekten, bahsettiğim gibi zor bir okul. türkiye'deki mantıkla düşünmeyin. arkadaşlarımdan duyduğum, türk üniversitelerinde sınav zamanları çalışmanız yetiyormuş, ancak viyana üniversitesi'nden bu şekilde mezun olmanız mümkün değil.

    okulun sadece zorluğu yok elbette, iyi tarafı daha çok. mesela bazı hocalar var ki dünya çapındalar. ne kadar zorlayıcı bir okul olsa dahi, türkiye'deki herhangi bir üniversite ile kıyas kabul etmeyecek kalitede bir okuldur. türkiye'de üniversite okumuş ya da okuyan pek çok arkadaşım, türkiye'deki akademisyenlerin egolarından vs. dem vuruyor. viyana üniversitesi'nde bu çok olası bir durum değil. sana eğitim vermek için orada bulunduğunun farkında hocalar.

    okulumun mezunları da hayli önemli isimler. en başta hepinizin tanıdığı sigmund freud, ludwig van beethoven ve erwin schrödinger'i örnek gösterebilirim. bu isimlerin yanı sıra, kurt gödel, karl popper, peter handke, elfriede jelinek, konrad lorenz, hans kelsen ve fred sinowatz gibi isimler de okulumdan mezun olmuş diğer şahıslar. elbette bunların bir kısmı nobel ödülü sahibi. yanlış hatırlamıyorsam 16 nobel ödülü çıkarmıştı.

    sosyal hayat açısından da çok iyidir. ben okurken 200 civarı ülkeden (neredeyse tüm dünya) öğrencisi vardı. hayata bakışınızı inanılmaz derecede değiştiren, her kültürü genç yaşınızda tanımanıza olanak veren bir durum. hurafelerle değil, gerçekten o ülke insanı ile konuşabiliyorsunuz konuları. insanlar nasıl yaşıyor, kültürleri neler, farklılıkları ve benzerlikleri neler, bu konularda genç yaşta inanılmaz bilgi sahibi oluyorsunuz.

    son olarak şu duruma çok takılıyorum; türkiye'de öğrenciyseniz sürekli makarna yemeniz, fakirlik çekmeniz normal karşılanıyor. bakın değerli arkadaşlar, bu normal bir durum değil. viyana üniversitesi de bir devlet üniversitesi. kendince bir eleme yapar ve kriterlerine uyanları öğrenci olarak bünyesine kabul eder. cüzi miktarda harç ücreti vardır. biz, o dönemki kısıtlı imkanlara rağmen istediğimiz gibi et yiyorduk, dışarıda en kalitelisinden pizza yiyorduk. marketten en kaliteli ciabatta ekmeklerini, mozzarella peynirlerini alabiliyorduk. kaliteli parfümler, kaliteli kıyafetler dahi alabiliyorduk.

    tüm bunları, türkiye'deki öğrencilere kıyasla uçuk farklar olmayan aylık harcamalarla yapıyorduk üstelik. hatta türkiye'de de faaliyet gösteren pek çok global marka orada daha ucuz ve daha kaliteliydi. yani, öğrenciyken çok kötü şartlarda yaşamak dünyanın her yerinde normalmiş gibi bir algı var ülkemizde. bu algı doğru değil, öğrenciler de temel insani ihtiyaçlarını karşılayabilmeliler ve bu lüks olmamalı. en azından benim deneyimlerime göre böyle.
  • burada okumak isteyenler su linkten ayrintili olarak basvuru, vize v.b. bilgilere ulasabilir. link
hesabın var mı? giriş yap