• ciddi ciddi garip bi anlayıştır. ne kadar kendilerine benzer tip varsa dünyanın en güzel hatunu muamelesi yapılır *, *, kendilerinden farklı fiziksel özelliklere sahip hatunlara da bok atmak için elinden gelen yapılır, her türlü kusur aranır.

    (bkz: erkeklerin yakışıklı erkeklere bok atması)

    bunun farklı bir versiyonudur yani, aynı iticilikte aşağı yukarı.
  • eyeliner ile göz kapağına nike logosu çizmek.
  • saçlarının uçlarını platin sarısına boyamak ve dip kısımlarını 4 aylık dip boyası gelmiş kıvamında siyah bırakmak.

    (bkz: ombre saçmalığı)
  • nur bozarı da tuba buyukustunü de ve kendimi de beğenmeyerek yerle bir ettiğim anlayistir
  • yüksek dozda makyaj içerir.
  • - joker ruj
    - tayt
    - götüm belli olsun pantolonu.
  • bıyıkları aldırmak ve nike şeklinde eyeliner çekmek türk kızları çok nadir bıyık alır ve aldırdığı hafta bakımlı davranır.
  • nesne ayni olsa bile turk kizlarinin guzellik anlayisina gore guzel olan bir kiz turk erkeklerinin guzellik anlayisi kriterlerine gore guzel bulunmayacaktir. ya oyle.
  • tabii şimdi burada goygoy yapıyoruz, genelliyoruz falan ama, elbette tüm türk kızları adına konuşmamak lazım. ben burada özellikle belli bazı spesifik tür güzellik algıları ile ilgileneceğim:

    algı 1:
    kadın dediğin minyon tipli olacak
    sallamasyon. minyon severim diyen erkeklere bile bakmayın hatta, eğer ki boyu kısa değilse karşıdaki erkeğin o da büyük ihtimalle laf olsun diye konuşuyordur. fotoğrafta falan belki güzel durusunuz da, minyon bi hatunun yanında uzun bi hatun varsa fark hemen belli olur.

    algı 2
    balık etli olacak*
    bu tarz kadınları seven erkekler olabilir. ona lafım yok zaten. ama sevmeyenler de var ve hatta sayıları hiç de az değil, belki çoğunluk bile olabilir. bu tercih meselesidir yani.

    ama şu da var, kilolu olmanın da bir sınırı vardır.

    algı 3.
    sarı saç her daim güzeldir.
    yanlış. orijinal saç renginiz sarı değilse sizde (ya da herhangi başka bir kadında) güzel durmama ihtimali vardır.

    4. sarışınlar iticidir.
    yanlış. bu direkt olarak kendini olumlama bana kalırsa. ben hiç ''sarışınlar itici'' diyen bi sarışın görmedim, ama çok esmer gördüm.

    5. makyajla güzel olunur.
    kısmen yanlış. makyaj (ama abartılı olmayan bir makyaj) olumlu etkileyebilir görünüşünüzü ama abartıp boya küpü olursanız makyajsız halinizden daha kötü olursunuz.

    6. makyaj kötüdür. makyaj yapıyorsan çirkinsindir. yapaysındır.
    büyük yanlış. sabah yataktan kalktığı haliyle kaç kadın güzel olabilir ki ? makyaj elbette yapılacak, abartmamak kaydıyla.

    7. memelerim ufak, güzel değilim :(
    yanlış. böyle düşünen bazı kızlarımız da var, onlar adına söylüyorum; endişelenmeyin meme abartıldığı kadar önemli bir detay değildir.

    8. bu kızın gözleri inanılmaz güzel, o halde tamam bu kız güzellikte aşmış.
    yanlış. göz güzelliği elbette önemli, hatta evet büyük çoğunlukla gözleri güzel olan hatunların kendileri de güzel olur ama her zaman olmaz.

    9. skinny pantolon ya da tayt giyince çok seksi oluyorum.
    hayallerinde belki olursun.

    10. çırıl çıplak gezersem seksi olurum.
    bu da yanlış. hatta inanır mısın, bazen bir kadın giyinikken çıplak halinden daha seksi olabilir.

    aklıma geldikçe daha eklerim buraya. bunlara katılmayanlar da olacaktır, hatta erkeklerden de katılmayanlar olacaktır (üstte bir tanesi atlamış mesela ben erkeklerle ilgili bir şey demediğim halde) , katılmayanlara saygı duyarım. ancak burada amacım bu konularda var olan mahalle baskısını yıkmak, dünya sadece tek bi tip güzellik algısına sahip değil. üstte belirttiğim hatunları ya da başka hatunların başlıklarını da inceleyebilirsiniz, özellikle belirtiyorum çünkü ne zaman karşıt bir fikir belirirseniz eksi manyağı oluyorsunuz ve özellikle kızlardan aşırı tepki görüyorsunuz iki durumda da. erkeklerle tartışmanız şaka maka gerçekten de verse sikmez misin eşiğinden sonra bitiyor, ama kızlarla öyle olmuyor. haliyle buna karşı reaksiyon vermek gerekliliği hissettim artık, bi yerlerden başlamak lazım.
hesabın var mı? giriş yap