• herseyi gectim, ermenistan disisleri bakaninin yaptigi yoruma takildim:

    "nalbandyan, "bu gelişme, amerikan halkının evrensel insan hakları değerlerine bağlılığının yeni bir göstergesi ve insanlığa karşı suçların önlenmesi yönünde önemli bir adım oldu" ifadelerini kullandı."

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25065458/

    bir hocalı katliamı vardi, ne oldu ona? hadi diyelim osmanli asti kesti, atalariniz katledildi, magdur oldu, siz yerinizden yurdunuzdan oldunuz falan. e madem mazlumsunuz, siz bunu niye yaptiniz? onlar insan degil miydi de simdi kalkmis "insan haklari degerleri" ve "insanliga karsi suclar" gibi ifadeler kullanabiliyorsunuz?
  • yani illaki kurtlar vadisi temsilciler meclisi filmini çekelim istiyorlar ben onu anladım.
  • samimi olalim degerlendirmek icin.

    gecen sene nisan'da obama geldiginde aaa ne güzel kedi sevdi, hem de müslüman adam diyorduk.

    oysa o meclis'teki konusmada, soykırım vardır diyordu.

    ...
    insanın çabası, mücadelesi, yine kendi doğası gereği hiç bitmez. tarih genellikle trajiktir ama çözümsüzdür, çok büyük bir ağırlığı olabilir. her ülke kendi geçmişi üzerinde çalışmalıdır. geçmişle hesaplaşma, daha iyi bir gelecek kurmakta bize yardımcı olur. bu mecliste 1915'in korkunç olayları konusunda sert görüşler olduğunu biliyorum. benim görüşlerim üzerine de çok değişik yorumlar yapılabilir; ama asıl önemli olan, türk ve ermeni halklarının geçmişi nasıl değerlendirdikleridir. türk ve ermeni halkları için ilerlemenin en iyi yolu, geçmişi dürüst, açık ve yapıcı bir şekilde ele alan bir süreçtir.

    (bkz: http://www.yenidenergenekon.com/…-turkce-tam-metin/)
  • türkiye'nin yüz binlerce kişinin öldüğü ve bizzat içinde bulunduğu bir olay sonucunda konuyla ilgili uzun zamandır yaşadığı en heyecan verici olayın, ilgisiz bir ülkedeki 46 vekilin olaya vermek istediği isim olması üzücü. konu hakkaten olayın adı veya yasal yaptırımları değil. o veya bu şekilde hepimiz bu katliamda bulunanların torunları olarak konuşmadan, doğru düzgün diyalog kurmadan çözemeyeceğiz bu olayı.
  • 6 nisan 2009
    ankara, türkiye, (yerel saat ile 15:30)
    yer: tbmm
    başkan obama'nin yapmiş olduğu konuşmanin ermeni meselesi ile ilgili bölümü. tam konuşma aşağida link olarak verildi.

    bütün demokrasilerin ileriye doğru giderken karşılaştıkları bir başka sorun, geçmişle nasıl başa çıkılacağı… birleşik devletler hala kendi tarihimizdeki bazı karanlık dönemlerle uğraşıyor. sözünü ettiğim washington anıtının karşısında da, washington, devrimimizi gerçekleştirdikten sonra bile köleleştirilenleri özgürleştiren abraham lincoln’ün anıtı var. bizim ülkemiz, amerikan yerlilerine geçmişte yapılanlar gibi, hala köleliğin ve ayrımcılığın kalıntılarıyla mücadele ediyor.
    insanın çabası, mücadelesi, yine kendi doğası gereği hiç bitmez. tarih genellikle trajiktir ama çözümsüzdür, çok büyük bir ağırlığı olabilir. her ülke kendi geçmişi üzerinde çalışmalıdır. geçmişle hesaplaşma, daha iyi bir gelecek kurmakta bize yardımcı olur. bu mecliste 1915'in korkunç olayları konusunda sert görüşler olduğunu biliyorum. benim görüşlerim üzerine de çok değişik yorumlar yapılabilir; ama asıl önemli olan, türk ve ermeni halklarının geçmişi nasıl değerlendirdikleridir. türk ve ermeni halkları için ilerlemenin en iyi yolu, geçmişi dürüst, açık ve yapıcı bir şekilde ele alan bir süreçtir.
    türk ve ermeni yönetimlerinin attığı tarihi ve umut verici adımları zaten gördük. bu temaslar yeni bir dönem vaad ediyor. sınırların açık olması türk ve ermeni halklarını yeniden barış ve refah içinde bir arada yaşamaya döndürecek, bu da her iki ülkenin yararına olacaktır. birleşik devletlerin türkiye ve ermenistan arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesini sonuna kadar desteklediğini bilmenizi istiyorum. bu, uğrunda çalışmaya değer bir konudur.
    bu durum, türk yöneticilere bölgede bütün güney kafkasya ülkeleriyle normal ve barışçı ilişkiler kurmak durumunda olan tek ülke olmaya hazır olmanızı söylüyor. bu barışı sağlamak için, gereğinden fazla uzayan karabağ sorununun çözümüne yardımcı olmakta yapıcı bir rol oynayabilirsiniz.

    http://en.kendincos.net/…-obama-tbmm-konusmasi.html
  • bence türkiye bu tasarinin kabulünü müteakiben hemen amerika'ya savas ilan etmeli, yanina da hindistan'la cin'i alsa uff.. rusya zaten amerika'ya gicik.. ama nerde basiretli hükumet.
  • 'ermeni soykırmı!' yaptık mı yapmadık mı emin olamamıştım bir türlü. amerikan temsilciler meclisi 'soykırım' suçunu işlediğimize karar vermiş. e 'soykırım', 'toplu katliam', 'katliam', 'kadın ve bebek katilliği' konusunda bu kadar deneyimli ve başarılı bir ülkenin temsilcileri yaptığınız 'soykırım!'dır diyorsa doğrudur. aksine idda edersem namerdim.

    her deneyimlerine bknz versem uzun sürer idare edin aşağıdakilerle.
    (bkz: kızılderili soykırımı)
    (bkz: atom bombası)
    (bkz: vietnam savaşı)
    (bkz: sömürgecilik)
    (bkz: ırak savaşı)
  • türlü diplomatik "atak"lar ve bu "atak"lar sırasında verilecek tavizler ve sözlerle kongreden geçemeyeceğini tahmin ettiğim tasarı, ermeni diasporasının zaferi*.

    çok fantastik bir 15. madde içermekte ayrıca. bakalım ne diyormuş:

    "(15) abd yahudi soykırımı’nı anma müzesi’nde sergilendiği gibi, 1939 yılında hiçbir
    kışkırtma olmadan ordularına polonya’ya saldırı emri veren adolf hitler, buna karşı
    çıkanlara, “tüm yaşananlara rağmen bugün kim ermenilerin yok edilmesinden bahsediyor
    ki?” demiş ve yahudi soykırımı için gerekli ortamı oluşturmuştur."

    sevincim şu ki, yahudi soykırımı meselesi çok önceden bir sonuca bağlanmış. bağlanmasa onun da bir kısmı üstümüze atılır, evlere şenlik manzaralar ortaya çıkardı.

    bunların yanında düşünüyorum da, ordaki vatandaşlarımız zor duruma düşecek olmasa, ve abd, dünyanın gözünün üstünde olduğu "süper güç" olmasaydı, "artık yasalaşsa da kurtulsak" derdim.

    lakin abd günümüzün süper güç'ü ve ordaki vatandaşlarımızın saygınlığını yerin dibine vurdurabilecek bir tasarı bu. kongreden geçmemesi için şiddetle lobi yapılmalı.
  • belirsizlikten kurtulmustur onay almistir.ama neden bu sene olmustur bu onay cok merak ediyorum onca sene bekle bekle bu sene onay al.bunuda goruruz ilerleyen zamanlarda heralde.

    he bide su var gecen sozde ermeni soykirimini andilar falan ama savas doneminde bizimde pek cok insanimiz sehit olmus turlu iskenceler cekmis vatanlarini terketmek zorunda kalmis(osmanli topraklarindan tehcir edilenler misal selanikten goc etmek zorunda kalan turkler) bizimde soyumuzun yarisindan cogu kirilmis bizde ne en ufak bir kin ne en ufak bir nefret var savastigimiz ulkelere ingiltere fransa vs..ama biz kahramanliklari aniyoruz(nene hatun misal) en buyuk farkimiz da bu olsa gerek.
  • gecmesi zaten cok onceden belli olan tasaridir. amerika temel gecim kaynagi lobi olan bir ulke. dandik holywood filmleri ve kuresellesmenin birlesimi sayesinde dunya uzerinde bunu herkes biliyor. hakli olmaktan cok halini nasil anlattigin onemli bu ulkede(gerci bizde de boyle ya). kirilmadan dik durabilmek, kendini anlatabilmek ve en onemlisi olasi istenmeyen kararlar durumunda tavrini ortaya koyabilmek de lobici agabeylere lobicilige giris 101 dersinde gosterilen ilk seyler. fakat bizim dis isleri finalden bir gun once sabahlamayi aliskanlik haline getirdigi icin bunlar hep unutuluyor maalesef. artik bu tarz tasarilarin gectigi ulke sayisinin daha da arttigini gormek istemiyorsak dis islerimize haldun ustunel'in el atmasinin sart oldugunu bir kez daha kanitlamistir ayrica bu tasari.
hesabın var mı? giriş yap