• muhtemelen önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni statü. 34 hafta sonunda ilk dörde girenl takımlar 6 maçlık lig usulü playoff maçları yapacak (34 haftada alınan puanların katsayısı eklenecek). orta sıradaki takımlarda aynı statüyle avrupa kupalarına katılabilmek için playoff maçları oynayacak.
  • gerceklesmesi durumunda ligin son 15 haftasinin zevksiz gececegi sistemdir. ilk 4 genelde cok onceden kopmus olur ve hepimiz playoff lari bekleriz. ha boyle bi durumda fenerbahce sanirim 30 sene falan ust uste sampiyon olur zira bukalemun kardesler birbirlerine gel-gec yapamayacak ve anadolu takimlarinin asilmadigi rahat maclarla sampiyon olma donemi bitecektir.
  • gerçekleşmesi halinde rahmetli dedemin bir sözünü baz alacak olan uygulamadır. rahmetli "fare deliğine sığmamış, bir de kuyruğuna çalı bağlamış" derdi hep.
  • avrupa'nın 5 büyük liginde(ingiltere-fransa-almanya-italya-ispanya) de bulunmayan bir uygulama. marka değeri diye diye türkiye kupasını abidik gubidik bir hale getirdiler anlaşılan sıra lig formatında.
  • ipleri yayıncı kuruluşun elinde bulunan kuklaların, zaten can çekişen türk futboluna indireceği son darbe.
  • böyle bir şey olabilir mi ya. saçma sapan. avrupa' nın en iyi liglerinde var mı böyle bir olay. ben 34 haftanın genelinde dağıtayım ortalığı, açık ara önde olayım. sonra play-off oynansın. takımımdaki en iyi 2 adam sakat olsun, sonra ben şampiyon olamayayım. sonra kim şampiyon olsun: 120 dakika hayvan gibi kapanan bir takım penaltılarla şampiyon olsun.

    sonra o kapanan takıma şampiyonlar ligi' nde kucak kucak yapsınlar.

    (bkz: saçma sapan)
  • gerçekleşmesi halinde normalde ligde pek bi işlevi olmayan (şike-teşvik primi almak dışında tabi hehe) orta sıra takımları arasında playoff mücadeleleri izlememize (tabi 8'li, veya 6'lı wildcard'lı playoff olacaksa, playoff primi, playoffta maç kazanma primi bunlar önemli), playoff döneminde ise zaten nefis maçlar izlememize vesile olacak, şampiyonu belirleyen final maçı olacağı için kimse şike diye ağlayamayacaktır. bir de tek maçlık eleme olursa maçların değeri artar, tek takımın ligi domine etme ihtimali düşer. ama futbol izleyicisinin genelindeki bu kuru püristlik, bu "avrupada yoksa bizde de olmasın"'cılık pek izin vermeyecek gibi duruyor buna.

    edit: şampiyonluk yolunda başka bi takımın puan kaybetmesi için dua etmek yerine başka bi takımla unvan maçı oynamak sizi futboldan soğutuyosa siz hiç soğumayın futboldan agaa, böyle iyiymiş amuğagoyim. amiyane haliyle playoff'un falan geleceği yok zaten iki fentesayz edelim dedik sadece bizi futbol düşmanı ilan ettiniz. bunlar federasyonun oyunu evet. playoff gelince daha rahat şike yapılcak, siz 19. yüzyıldan kalan lig sistemine devam edin, ofsayt için replay uygulaması da heyecanı kaçırıyo ruhu bozuyo. püristler siziii

    edit 2: en çok güldüren de "tam ligtv alıcaktım şimdi pileyof olunca vazgeçtim :(((" yorumları oldu. böyle bi tavşan dağa küstücülük, küstüm oynamıyorumculuk, bak gördün mü pilanın ters tepti bi daha maç izlersemcilik. he bi de o parayı verecek kadar türk futbolu izleme meraklısı bi adamsın, seneye kazananın şampiyon olacağı bi maçı izlemiycen öyle mi? eheheh koçuma bak yaa...

    edit 3: playoff dedikleri şey eleme sistemi değil de ikinci bir lig gibi olacak sanırım, tek maçlık eleme sistemi bekleyen beni hayal kırıklığına uğrattı bu durum.
  • türkcesi: sezon icinde şikeyi engelleyemiyoruz en azından sampiyon sikesiz belirlensin olan saçma sapan uygulama. o zaman 34 haftanın ne önemi var? katsayı falan demeyin bana.
  • turk futbolundaki curumenin ve kokusmuslugun sebebinin turkiye liginin yapisindan kaynaklandigini sanan zeka duzeyi fezaya ulasmis sahislarca onerilen uygulama. gg sebebiyle daha agir konusamiyorum fakat ya milleti salak saniyorsunuz ya da siz cok safsiniz.
  • en iyi şike yapan dört takım arasından şampiyonu belirlemek için yapılan play-off uygulaması. tüy dikmek.
hesabın var mı? giriş yap