• bir sınıfı komple atlayarak iki üst sınıfa geçmek
    toplumda statüsünü birden çok ilerletmek
  • sosyolocik açıdan*; avamdan tavana geçiş diye yorumlanabilen hadise. sınıf atlamanın bazı katı sosyal çevrelerde pek imkanı olmasa da; lordlar ile evlilik, leydiler ile evlilik, evlad edinilme gibi yöntemleri vardır geçişin..
    sarı ışık, kırmızı ışık gibi yöntemler trafiksel geçiş olarak yorumlansa da, lord veya leydi hazretleri avamdan insan modeline bu tarz ışıklardan yakar ise, geçiş hızlanabilir veya yavaşlayabilir.
  • bir de şu hadise vardır:
    misal memleket gündemini haddinden fazla ilhak eden medya maymunu arkadaşlarımız... mankenlikten assolistliğe atlayarak, olmadı professor insanlarla dal ve aşarak bu sınıf atlamak işini gerçekleştirebilirler. bu olayı ise daldan dala atlamak kavramı daha da bir iyi ce izah eder. (amma da'lı cümle kurduk. allahtan cemi cümlesi dallı değildi.)
  • (bkz: ap)
  • kucuk yaslarda,bu isi basaranin superzekali,askerlik yasi yaklastikca,zavalli statusune konulacagini dusundugum hadise.
    (bkz: erkekler icin)
  • villa veya havuzlu dubleks daireye taşınan ve artık eski arkadaşlarına yüz çeviren bir zümrenin sosyal olgusu
  • ilkokulda genellikle 1. sınıfın ardından 3. sınıfa atlatırlardı zavallı öğrenciyi. okulda öğrenci gaza getirilir, veliye baskı yapılır. kerhen de olsa izin alınırdı. daha sonra zavallı öğrencinin 3. sınıfa gidince "bi siktirin gidin" demesiyle son bulur bu hadise.
  • universitede yapılmaması gereken şey bütün yaz alt sınıfın derslerini çalışıp sınavlarını vermek sadece okulu bir yada iki yıl erken bitiricem diye yapılmaması gereken salaklık.
  • yasitlarinizin bulundugu siniftan bir yada birden fazla ust sinifa gecme olayi dir.sinif atladiginiz icin hep yeni sinifin en kucugusunuzdur digerlerinden zeki oldugunuz ve kucuk oldugunuz icin sizinle surekli dalga gecerler derslerde ellerine vermenizin bir anlami yoktur kucuksunuzdur cunku, blue caginda olan bir cocuk olarak cogu zaman yalnizsiniz dir. yasitiniz yoktur hayata erken basldiginiz icinde gene kendinizden buyuk insanlarla calisirsiniz kisacasi belli bir donem bayagi bir yalniz ve komplekslisiniz dir. neyseki zeki oldugunuz icin bunlari digerlerinden kolay atlatirsiniz. (bkz: basimdan gecti bunlar)
hesabın var mı? giriş yap