• 18 gün önceki büyük sel felaketinde yerin 688 metre altında kalan 33 madencinin bir alete iliştirerek yeryüzüne ulaştırdıkları "hayattayız, iyiyiz" yazılı bir kağıtla yarattıkları mucize. kendilerine erzak yardımı yapılmış, çıkarılmaları için çalışmalar yapılıyor.

    bu kağıdın yukarda haftalardır bekleyen aileleri ve arkadaşlarına ulaştığı anda yaşanan sevinci görmeye gözlerim dayanamadı. koca adamı ağlattılar yemin ediyorum.

    haberde söylenene göre bu sevinç anı sel felaketinden beri matem havasında olan ülkede bir sevinç ve umut ortamı yaratmış. yaratmayacak gibi de değil zaten.

    umarım kısa zamanda kurtarılıp ailelerine sarılabilirler.

    (bkz: ağlarken entry girmek)
  • zırıl zırıl ağladım ben bu haberi izlerken. hadi izlerken ağladım, sonra gazetede denk gelince, internette fotoğraflara bakınca da mı ağlanır arkadaş, her gördüğüm sahne için ağlıyorum kendimi tutamayıp. o kırmızı harflerle yazılmış '33'ümüz de hayattayız' notunu, o notu elinde tutan devlet başkanının yüzündeki ifadeyi, ikinci notu karısına yollayan ve 'sizi düşünmeyi bir an bile bırakmadım' yazan madenciyi, o madencinin 'kocam ordaki herkesi bir arada tutacaktır çünkü o öyle bir insandır' diye açıklama yapan karısının gururunu, sevinç içinde birbirine sarılan madenci yakınlarını gördükçe nerdeyim, kim görür, ne düşünür umrumda olmadan ağlamaklı oluyorum. belki mucize değildir bu, belki maden ocaklarında olması gereken temel önlemler alınmıştır ve sadece bu sayede 33 kişi hayatta kalabilmiştir, ama madencilerin göçük altından sağ çıkma ihtimalinin sıfıra çok yakın olduğunu kabullenmiş bir ülkede yaşayınca insan, bunu çok olağanüstü bir durum gibi görmekten kendini alamıyor ne yazık ki. onları çıkarmak 4 ay da sürse, madencilerden birinin kızının dediği gibi, en azından artık rahat uyuyabilecekler. umarım bundan sonraki her aşama da sorunsuz olur, en kısa zamanda oradan çıkarılırlar.

    http://news.discovery.com/…h/chile-mine-miners.html

    http://edition.cnn.com/…#fbid=j7ryfdmywdo&wom=false
  • cok dramatik bir olay, yilbasina kadar kurtarilmalarina ihtimal verilmiyor. insanoglunun bazen nasil caresiz kaldiginin ispatidir bu olay.
  • bizim açımızdan kötü olmuştur. ülkemizde yaşanacak ilk maden kazsında başbakan bu olayı gündeme getirecek, "bak ölmeyen ölmüyor!" diyebilecektir.

    sonra da şili'den madenci ithal etmek için kanun hükmünde kararname çıkaracak ve ihaleyi büyük ihtimalle "yeşil iman madencilik" kazanacaktır.
  • bağlantı kurulduktan sonra madencilerin ilk istedikleri acil malzemeler içinde diş fırçası olması, ve sığınaklarını videoya alırken diş fırçaladıkları yeri göstermeleri beni derin düşüncelere sürüklemiştir.
  • mutlaka filmi yapılması gerekecek olaydır. madenciler aylar sonra yeraltından sağ çıkabilirlerse, telif hakkı karşılığında hikayelerini film yapımcılarına satmaları olabilecek en iyimser senaryo çünkü şirketleri haftalardır çalışmayan madenin zararını karşılayamıyor ve batacak. şu anda bile ne mahsur ne de özgür işçilerine maaşlarını ödeyemeyeceğini açıklamış. zaten milyonlarca dolara mal olacak kazı işlemini de devletin maden şirketi üstlenmiş.

    umarım sağ çıkarlar ve hikayeleri satın alınır..

    edit: bu durum şili halkının milli beraberlik duygularını güçlendirmiş ve madencilerin ailelerine halktan maddi yardım yağıyormuş, pişmiş yemek dahil. gösteriş meraklısı işadamları da kuruşuna kadar açıklayarak maddi yardım yapıyormuş (bir tanesi her aileye 5000 sterlin vermiş). olsun. hollywood'a gerek bile kalmayabilir. düşünmesi tuhaf ama belki de şili'nin bu ufak çaplı felakete ihtiyacı varmış.
  • kurtarma operasyonunun baslamasi yarina ertelenmis, asagiya dogru acilacak deligin yerinin cok iyi tespit edilmesi gerekliliginden. ayrica bugün almanya dan deligi acan matkap a yardimci olmasi icin ikinci bir motor gönderilecekmis olay yerine. söylenene göre asagidaki bazi iscilerin moralmen durumlari iyiyimis hatta delikten birde asagiya biftek gönderin diye espri yapiyorlarmis.

    eksi sözlük haber ajansi almanya subesinden bildirdi
hesabın var mı? giriş yap