• savaşçı diyetidir.

    ori hofmekler geliştirmiştir. kendisi aslında insan bilimleri'nden mezun olmakla birlikte, bu gibi konularda kendi kendisini yetiştirmiştir. yani, bir diyetisyen değildir. olmasın da zaten. şimdiye kadar hangi diyetisyenin keşfettiği diyetten hayır gördünüz?

    burada kural; bütün bir gün hemen hemen hiç bir şey yemeden aç kalmak ve akşam yemeğinde biraz da içgüdülerinizi dinleyerek vücudunuzun ihtiyacı doğrultusunda hayvani olduğu kadar sağlıklı bir şekilde yemektir.

    ''savaşçı diyeti vücudunuzu ve beyninizi yeniden eğitmenizi içerir. bunu birkaç hafta denerseniz, gün boyunca hissettiğiniz açlık azalacaktır. gece yediğinizde de ne kadar ve ne yiyeceğinizi bileceksiniz. vücudunuz aslında çok önemli miktarlar yemenizi söyleyecektir, önemli değil, yiyin. gün boyunca daha az yemek isteyeceksiniz. atıştırmalarınız ekmek ve tahıl gibi karbonhidratlar içermediği ve taze sebze, meyve ve isterseniz biraz proteinden oluştuğu sürece sorun değildir. evet, bu güncel teoriye uygun değildir. modern zaman genel anlayışına da uygun değildir. ancak, bilimin bir kısmı bunu desteklemektedir. boş bir mide ile egzesiz yapmanın dolu mideyle olduğundan daha fazla kilo kaybına neden olduğunu ispatlanmıştır.

    savaşçı diyetinin temel noktalarına göz atacak olursak, asıl hilenin bedeninizin yeniden eğitilmesi ve onun daha içgüdüsel olmasını öğretmektir. bunu, size sebze ve meyve yemek tavsiye edilse bile (temel olarak taze sıkılmış meyve suları gibi) gün boyunca bazı yiyeceklerden uzak durarak başarabilirsiniz. yumurta, yağsız balık, peynir, yoğurt ya da tercihen doğal peynir altı suyu gibi proteinleri az miktarda gün boyunca alabilirsiniz. böyle yemeye alıştığınız için atıştırma ihtiyacınız yok olacak. bir kere gün boyunca süren savaşımı bitirdiğinizde bir kerede 3 öğünün toplam miktarı kadar demek olsa bile istediğiniz kadar protein, sebze ve karbonhidrat yiyebilirsiniz.

    az yeme safhası kontrollü oruç prensibine dayanır. en son öğününüzden itibaren, uyuduğunuz zaman da dahil 16-18 saat sürer. bu safhada taze, işlenmemiş meyve ve sebze ve az miktada protein yiyebilirsiniz.

    az yemenin amaçları:
    yağ yakmak
    detoks ve temizlenme
    maksimum etkiye ulaşmaları için hormonları yönlendirmek
    kontrollü oruç

    az yeme safhasını hiçbir şey yememek izlememelidir. bazı kişiler su oruçlarını sever, diğerleri çay, kahve ya da sadece su içmeyi tercih eder. eğer sevdiğiniz buysa sorun yoktur. ancak bunlar çok insanı çekmeyen aşırı metodlardır. ayrıca, az yeme safhasını sürdürmenin en iyi yolu kontrollü oruçtur, su orucu değil. kontrollü oruç daha kolay devam ettirilir ve detoksu ve uzun vadede sağlığı, esenliği getirir.

    az yeme safhasını gerçekleştirmek için neyin kontrollü oruç neyin açlık olduğunu ve farklı durumlarını anlamak önemlidir.

    bazı kimseler savaşçı diyetine hemen başlamayı zor bulabilirler. eğer siz de böyle iseniz, yavaş yavaş başlamayı deneyin. işte 2 öneri :

    1. kontrollü oruç zamanını giderek artırın. sabahtan öğlene kadar az yeme evresini uygulayın ve daha sonra her gün bu döneme 1 ya da 2 saat eklemeye çalışın. birkaç hafta sonra alışacaksınız ve büyük bir ihtimalle bundan zevk alacaksınız. unutmayın, az yeme safhasında da bazı yiyecekleri tüketebilirsiniz ve savaşçı diyeti bir su orucu değildir.

    2. savaşçı diyetini uyguladığınız gün sayısını kademe kademe artırın. savaşçı diyetini başta haftada 1 ya da 2 gün uygulayın. izleyen haftada bunu 3 ya da 4 güne, daha sonra 5 ya da 6'ya çıkarın, yani siz alışıncaya kadar. birden başlamaktansa bazı kimseler için kademe kademe devam etmek daha iyidir. sizin de böyle bir durumunuz varsa istediğiniz kadar zamanı alışmak için kullanabilirsiniz.

    savaşçı diyetini deneyen bazı kimseler hemen hem fiziksel hem de duygusal olarak muazzam bir gelişme hissettiklerini, daha sonra kendilerine güvenmeye başladıklarını ve doğru yolda olduklarını hissettiklerini ve yeme alışkanlıklarını değiştirmenin kolay olduğunu düşündüklerini söylüyorlar. szin için en iyisi ne ise onu yapın.

    aşırı yeme kulağa hoş geliyor. aslında bakıldığında öyle de! ancak onun da bir şekli var ve öğününüz boyunca nasıl aşırı yiyeceğinizi öğrenmelisiniz.

    aşırı yeme evresi suçluluk duygusunu ya da takıntılılı kendini kontrolü içermiyor. daha çok içgüdüsel olarak bulacağınız yeme şekli kurallarınızı kendiniz belirleyeceksiniz. içgüdülerinize güvenerek gerçek bir özgürlük duygusu ve doyum duyacaksınız. özgürlük duygusu gerçekten mutlu olmak için gerekli.

    aşırı yemenin amaçları:
    anabolizmanızı hızlandırmak (doku onatımı ve kas yapımı)
    metabolizmanızı harekete geçirmek
    glikojen reservlerinizi tekrar doldurmak
    zevk ve tam tatmin ile vücudunuzu doyurmak (telafi)
    yemek yerken özgürlüğü tatmak (suçluluk duymadan)
    içgüdülerinizle yemeyi öğrenmek''

    ayrıntılı bilgi için:

    http://www.warriordiet.com/

    edit: bu diyette dikkat edilmesi gereken; diyetin başlangıcında akşam yemeğindeki besin gruplarını belli bir sıra ile almaktır. tıpkı ramazan orucunda olması gereken gibi, hafif bir şeylerle baslayip (zeytin, hurma, sebze corbası gibi) sebze ve salatanın ardından protein bakımından zengin bir ana yemeği yavaş yavaş çiğneyerek yemek; en son, eğer yer kalırsa karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklerle öğünü tamamlamaktır. diyet, her bünyede farklı olabilmekle birlikte, yeterince protein alamayan vücut kendini şekerli gıdalar başta olmak uzere junk food yemeye meyletirebilir. bu yüzden yeterince protein (et, süt ürünleri ve bakliyat) yediğinizden emin olmalısınız.

    diyetin başlangıcında, bu doğrultuda yenilen akşam yemeği sonrasında vücudunuzun sesini tam olarak dinleyerek yiyebilir hale gelmeniz kuvvetle muhtemel olacaktır.
  • listede eti bulundurmayip nasil kas gelistirecegini merak ettigim diettir.
  • the warrior diet is a way of eating that cycles extended periods of little food intake with short windows of overeating. ıt has been promoted as an effective way to lose weight and improve energy levels and mental clarity.

    this diet is considered a type of intermittent fasting, an umbrella term for eating patterns that include periods of reduced calorie intake over a defined period.

    the warrior diet is based on the eating patterns of ancient warriors, who consumed little during the day and then feasted at night.

    according to its founder, it’s designed to “improve the way we eat, feel, perform and look” by stressing the body through reduced food intake, thus triggering “survival instincts.”

    ıt should be noted that ori hofmekler himself acknowledges that the warrior diet is based on his own beliefs and observations — not strictly on science.

    people following this diet undereat for 20 hours per day, then consume as much food as desired at night.

    during the 20-hour fasting period, dieters are encouraged to consume small amounts of dairy products, hard-boiled eggs and raw fruits and vegetables, as well as plenty of non-calorie fluids.

    after 20 hours, people can essentially binge on any foods they want within a four-hour overeating window.

    however, unprocessed, healthy and organic food choices are encouraged.

    to get started, dieters are urged to follow an initial three-week plan divided into phases.

    followers of the warrior diet claim that this method of eating burns fat, improves concentration, boosts energy levels and stimulates cellular repair.
  • intermittent fastingin 20 saat oruç tutulan versiyonu.
hesabın var mı? giriş yap