• saçma programlara gerek kalmadan yasaklı sitelere erişmemi sağlayan site. bi tanedir.
  • yaklaşık beş aydır kullanıyorum ve sıradan bir internet kullanıcısı olarak verdikleri hizmet ile hiç bir sorun yaşatmadığını söyleyebilirim. gayet tabii karşılığında, kullanıcılarının internetteki alışkanlıkları hakkında bilgi topladıklarını, bu bilgilerle istatistikler ve raporlar hazırladıklarını kendileri ifade etmektedir. (bkz: navige nedir)

    çok nadir olarak görülse de yasaklı sitelere girmediği kısa süreler olabiliyor. en fazla iki saatlik bir süre youtube açılmamıştı ama bu o kadar az karşılaştığım bir durum ki öyle zamanlarda gördüğüm mahkeme kararı sayfasında daha çok "bu site telekomünikasyon iletişim başkanlığı tarafındannn deeermişim, şaka şaka, bekle birazdan girersin" gibisinden bir mesaj ile karşılaştığımı hissettiriyor. tahminimce böyle zamanlarda, kötü adamlar navige'yi yok etmek için saldırılarda bulunurken, iyi adam navige bir yolunu bulup kötü adamları dövüyor.
    (bkz: telekomünikasyon iletişim başkanlığı)
  • (bkz: privoxy)
  • ultra surf gibi amerikan serverlarını kullanan bir uygulamadır. kişisel olarak ultra surf'ü tercih etmekteyim. ingiltere için de yavaş olsa da tor'u aktive ettikten sonra işler daha kolaylaşmmıştır. zaten çok fazla ip'si olan siteler için host seçeneği ve telekomünikasyon iletişim başkanlığının adres engellemesi yaptığı siteler için public dns seçenekleri olduğu için bu tür yazılımları daha çok amerikan radyolarının video ve film şirketlerinin ve ingiliz sitelerinin (bbc ve bilimum özel tv'ler) sansürcü geoblock'unu aşmak için kullanmaktayım.
  • yok host yok dns yok bok püsür uğraştırmadan cillop gibi yardırıyorsunuz istediğiniz gibi. kullanıcıların ziyaret ettikleri siteler hakkında bilgi topluyorlarmış o kıllandırdı beni ama benden topladıkları bilgiyi kime nasıl satarlar artık onların yaratıcılığı. chrome uygulaması çıkarırlarsa tadından yenmez.
  • ben hayatımda böyle komik bir iş görmedim. youtube'a bugün giremediğim için biraz önce denedim, ayarı yaptığım an youtube'a girebilmeye başladım ancak inanılmaz gibi gelecek ama bu sefer de navige'nin web sitesine giremiyorum. hani youtube da açılmasa mantıklı gelecek, neyse... şöyle bir hata mesajı veriyor:

    hata
    istenilen url'e ulaşılamadı
    http://www.navige.com/
    adresine ulaşırken aşağıdaki hata oluştu:

    erişim yasak.
    erişim kontrol mekanizması istediğiniz bilgilere ulaşmanızı yasaklıyor. istenilen bilgilere erişim hakkınız olduğunu düşünüyorsanız, lütfen servis sağlayıcı kurumla bağlantıya geçiniz.

    generated mon, 31 may 2010 22:47:55 gmt by new.byterelay.com (squid/3.0.stable15)
  • aşağıda linki verilen yazı okunduktan sonra kullanmak için derin derin düşünülmesi gereken site...

    "türkiye'deki internet yasaklarının kapsamının giderek genişlemesi nedeniyle, neredeyse tüm internet kullanıcıları, bilgisayarlarının ayarlarında bazı değişiklikler yapma yoluna gidiyor. kimileri dns ayarlarıyla oynuyor, kimileri vekil sunuculardan (proxy) yararlanıyor. youtube yasaklarının sıkılaştırılmasıyla (ve bazı google hizmetlerine erişimin zorlaşmasıyla) birlikte hızla popülerleşen yasak delme aracı ise navige.com. peki, bir "otomatik vekil sunucu uygulaması" olan navige.com ne kadar güvenilir?"

    sahibi bilinmiyor... türkçe'den başka dil desteği yok(??)! kendi reklamlarını çarpıtılmış cümleler üzerine kurmuş durumdalar...
    kullanmak yine de size kalmış.
  • yasaklı sitelere giriş yolunu sağlayan bir uygulama olduğu için sahibinin adını vermekten kaçınmaktadır kanaatimce. kurmak için program indirilmediği için yapılan ayar silindiği zaman bilgisayardan da uçar gider. kullanıldığı sırada sadece youtube gibi engelli sitelere değil tüm internet işlemlerinde aktif durumda olduğundan, yapılan işlemleri (banka işlemleri, girilen sayfalar, izlenen videolar gibi..) basit bir anlatımla, önce kendisine alıp siteye gönderip, gelen veriyi de size gönderdiği için bu bilgileri kaydedebileceği de doğrudur. bu bilgileri büyük ihtimalle kullanmayacaklardır ancak yine de bu riski almaya değmez.
  • eğer ki illa kullanılacaksa foxy proxy ile şablon urller ile kullanılması akılcı olacaktır. böylece sadece youtube vs durumunda devreye girip kalan durumlarda devre dışı kalacaktır.
hesabın var mı? giriş yap