11 entry daha
  • 1. bugün itibariyle, türkiye 1. ligi'nde en uzun süre aynı takımda oynama rekorunun sahibi. (hami'nin 1 yıllık schalke 04'te oynayışı var)
    2. avrupa kupaları'nda en çok maç oynayan türk futbolcusu. (beşiktaş'ın tarihi boyunca oynadığı avrupa maçından çok fazla, fenerbahçe'yi de 6 maçla yakalayıp yeniden geçecek)
    3. ilk avrupa kupası maçını 1988'de rapid wien'e karşı oynamış, ofsayttan sayılmayan bir gol atmıştı hatta. çeyrek finalde monaco'nun ve içimizdeki monacoluların büyük umudu youssouf fofana'yı 2 maçta da sahadan silmişti.
    4. 3 -3 biten manchester united - gs maçında eurosport spikerinin hayran olduğu galatasaraylı oyunculardan biriydi.
    5. galatasaray - arsenal finalinde, sadece kahramanların yapabileceği bir hareketle omuzundan sakatlanmasına rağmen oyuna devam etti, uefa kupası'nı da sakat omzuyla kaldırdı, 2. kaptan hakan şükür ile beraber. aynı büyük özveriyi, uzun yıllar önce beckenbauer batı alman milli takımı için yapmıştı.
    6. uefa kupası 4. turunda, iki b.dortmund maçında da süper bir oyunla almanlara 180 dakika boyunca gol pozisyonu dahi verdirmeyerek, yıllar önceki ünlü ıskasını unutturdu. (onu hâlâ o ıskayla hatırlayan futbol uzmanları (!) var da, bir hatırlatayım dedim)

    7. avrupalılar onu "boğaziçi'nin zırhlısı" diye tanıyorlar. (inanmayanlar l'equipe gazetesinin geçmiş sayılarına bakabilirler)
    8. 1994'te kayseri deplasmanında ceza sahası dışından kafayla gol atmıştı. bu golü hatırladığım için bugün diyarbakırspor'a orta sahadan attığı gole fazla şaşırmadım. ama bu iki gol de kendisi için "kötü futbolcu" diyen otoritelere (!) en güzel yanıttır.
    9. ülkemizde top koşturan futbolcular arasında kulübünü en çok seven futbolcudur.
    10. kendini frenleyemeyip yaptığı çirkin hareketler, hakeme itirazlar, sert fauller mutlaka eleştirilmelidir. ancak dikkatli gözler bu hareketlerin de mirsat türkcan'ın eurobasket 2001 de yaptıklarını andıran şeyler olduğunu (kazanma hırsı, motivasyon, arkadaşlarını ateşleme, kaybetmeye karşı isyan, takım aşkı) fark edeceklerdir.
    11. sonuç olarak; 10. maddede belirtilen çirkin hareketleri yapan, her takımda en az 2 - 3 oyuncu var, bunların kimler olduklarını da her futbolsever çok iyi biliyor. ancak, belirtilen ilk 9 madde sadece bir tek futbolcu için geçerli...
1465 entry daha
hesabın var mı? giriş yap