26 entry daha
  • basılı belgeleri kaliteli, gerçek veya gerçeğe benzer falan filansa ve 99 liralık fiyatı da pek koymuyorsa, en azından belli bir miktar role play havası vermek için eğlencelik olarak alınabilecek bir şey olsa da; aslında azıcık zeka ile bile tam olarak doğru olamayacağı anlaşılabilecek bir dolandırıcılık türüdür.

    eğer birazcık ingilizceniz varsa, şu sitede uzun uzadıya neden ve nasıl bir dolandırıcılık türü olduğu açıklanmış. kısaca özet geçecek olursak, lord ve lady title'ı alabilmek için, iskoç heraldry bürosuna başvurmanız gerekiyor. zaten bu bürodan bunun gibi title'ları almanız için otuz santimetrekarelik toprak da yetmiyor, hatta iskoçyada ev sahibi falan olmanız bile bu title'ları almanıza yetmiyor (ciddi bir büyüklükte toprağa sahip olmanız gerekiyormuş). hatta zaten otuz santimetrekare falan gibi komik ölçülerdeki toprakların sahipliği bile, kayıt büroları belli bir büyüklükten küçük boyutlardaki topraklar için başvuruları kabul etmediğinden, aslında sizin sahipliğinize geçmiyor.

    bir de gaza gelip aldınız diyelim, hatta kanıp title'ları bir şekilde kullanmaya başladınız, kendi kendinizi lady/lord olarak tanıtıp, etrafta salına salına dolaşmaya başladınız. buraya kadar belki başka ülkelerde sorun çıkmaz ama, iskoçya'da öyle olmadığınız halde lord'luğa ve lady'liğe özgü armaları ve title'ları kullanmak, hakkınızda dava açılmasına sebep olabilirmiş.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap