677 entry daha
  • fotoğrafla ilgilenen ve bu işten para kazanan insanların çok dikkat etmesi gereken site.

    kendilerinde hesabım yok. şuana kadar hiçbir alışveriş de yapmadım. sadece adını bilirim. ilk açıldığı zaman davetiyeleri filan gelirdi maille. o zaman bile itibar edip girmemiştim. belki de harcayacak paramın olmamasından kaynaklanıyor. neyse..

    olay bir arkadaşımın beğendiği bir ayakkabıyı bana da göstermek isteyip fikir almak istemesiyle başladı. kendi kullanıcı adı ve şifresiyle birlikte linki gönderdi. bende nasıl bir ürün olduğunu görmek için linke tıklayıp girdim siteye.

    girdiğimde gördüğüm tek şey yurtdışında çektiğim ve kendi blogumda yayınladığım fotoğrafların izinsiz bir şekilde ticari amaçla kullanılmış olmasıydı. ne ayakkabı görebildim ne başka bir şey. sadece benim tarafımdan fransa'da çekilmiş bir fotoğrafın alınıp, üzerine bir kaç ürün yerleştirilip kullanılmış olmasıydı. tabi ilk aklıma gelen şeyi yapıp ekran görüntüsü aldım. sabah ilk işimde maddi manevi tazminat davası açmak oldu.

    bu benim çektiğim fotoğrafım

    bu da onların biraz kırpıp, biraz rengiyle oynayıp kullandıkları fotoğraf

    sonrasında durum farklı ilerledi. fotoğrafı ayakkabı firmasının kullandığı, markafoni'nin sadece yayınladığı anlaşıldı ve yüklü miktardaki tazminatı ayakkabı firması ödedi. ancak kazın ayağı öyle değil tabi ki. eğer sen sitende bir fotoğraf kullanıyorsan bunun sorumluluğunu alırsın. davada markafoni müdahil sıfatında kaldı ama sonuçta ben o fotoğraftan yüklü miktarda tazminat aldım.

    eğer fotoğrafla ilgilenen, bu işten ekmek yiyen varsa dikkat etsin derim. insanlar sizin tonla para harcayıp emek verdiğiniz şeyler üzerinden, hamuduyla para kazanıyor. bu da insanın kanına dokunuyor haliyle. siz siz olun fotoğraflarınıza sahip çıkın.

    yoksa başkaları onun üzerinden kaldırıyor sermayeyi..
702 entry daha
hesabın var mı? giriş yap