196 entry daha
  • türkiye'de deli gibi çakmalarının olduğu baba ses markası.

    öyle ki, sennheiser türkiye sitesinde de sahte ürünlere karşı uyarılar yer almaya başladı.

    --- spoiler ---

    buna çok dikkat eden biri olarak ben de kanmak üzereydim. en ucuz kulak içi kulaklığı bile 70 lira civarından başlarken güzel bi modeli kadıköyde yazıcıoğlunun yanındaki pasajda 35 e buldum. baktım üzerinde bandrol yok. dedim herhalde kaçak, gümrüksüz falan. ama daha sonra bişeylerden kıllandım. kartonu aynısı. pvc ambalaj aynı. ürün desen birebir aynı. her aksesuarı aynı vs. derken kartondaki baskı kalitesi dikkatimi çekti. ben renkli fotokopiyi de bu kalitede çektirebiliyorum. mürekkepte grenlenme gibi hafiften bi dağılma var. sonra kulak içi için olan silikon parçalara baktım. olması gerekenden sanki daha ince gibi göründüler ama emin de olamadım daha önce kulak içi kulaklık kullanmadığımdan. son olarak kulaklığın üzerindeki sennheiser yazısı ve malzemesi dikkatimi çekti. kulaklığın üzerindeki yazı da aynı kartondaki gibi çok keskin, değildi. püskürtme yazıcıdan çıkmış gibi. ve kulaklığın üzerindeki iki farklı plastiğin ek yeri birbirine tam oturmamış, pürüzlüydü. neyse dedim, gidip bi mesiamarkt'ta falan bakayım. eğer gerçekten o da bunun aynısıysa gelir burdakini alırım. dükkandan çıkarken amca tamam al 30 olsun hadi diyince zaten iyice bana müsade dedim. daha sonra mediamarktta orjinallerini görünce fark ettim ki:

    --- spoiler ---

    orjinal ürünlerinde:

    - bandrol oluyor
    - işçiliği kusursuz oluyor (iki plastik kısmın ek yeri sanki tek parçaymış gibi pürüzsüz, çapaksız, hizasında, boşluksuz.)
    - kulaklık üzerindeki sennheiser yazısı çok net, keskin. (lazer yazıcıdan çıkmış gibi. büyüteçle bile pürüzleri zor belli olacak seviyede)
    - ambalajındaki baskılar püskürtme yazıcıdan çıkmış gibi değil. (mürekkeplerde en ufak dağılma, küçük yazıların okunamaması söz konusu değil.)
    - ek parçaları (kulaklık başlıkları, kablo, soket vs.) kesin olmasa da kendini ele verir.
451 entry daha
hesabın var mı? giriş yap