95 entry daha
  • onlarca konsere gittim ilk kez bir müzisyenin konser vaktinden önce sahne aldığına şahit oldum. özellikle rock konserleri belirtilen saatten yarım saat bazen de daha geç başladığı ve bu duruma alıştığım için nasıl olsa geç çıkar diye konser alanına girmemiştim. saat 20:55 gibi bark at the moon'u duydum ve herhalde video falan gösteriyorlar diye düşünmeye başladım ki seyircideki coşkuyu görünce ozzy'nin sahneye çıktığını anladım ve koşa koşa gittim. şunu rahatlıkla söyleyebilirm ki benim gibi düşünen çoktu ve ozzy sahneye çıktığında konser alanının dışında yüzlerce kişi vardı. eminim ki birçoğu ilk iki üç parçayı kaçırmıştır.

    ilk parçayı kaçırmış olmanın verdiği hafif üzüntüyü 3. parça olarak çalınan mr. crowley dağıttı. setlist atina konseriyle neredeyse aynıydı ve tatmin ediciydi. keşke ozzmosis albümünden de bir parça olsaydı ama yoktu ne yazık ki.

    ses sistemi ve sahnede kalma süresi ele alındığında her ikisi de izleyiciyi tatmin etti. hatta kimse alınmasın ama o izleyici kitlesine fazla bile kaldı ozzy sahnede. heavy metal dünyasının yaşayan en büyük efsanesine daha fazla ilgi gösterilmeli, şarkılarına daha fazla eşlik edilmeliydi bence. nitekim çoğu zaman izleyiciyi gaza gatiren ozzy oldu ve iki defa bis yaptı.

    konserin en keyifli anları kuşkusuz black sabbath parçalarındaki coşku ve ozzy'nin izleyicilere kova kova su dökmesi ve köpük banyosu yaptırdığı anlardı. o anlarda fotoğraf makinem zarar görmesin diye kendimi biraz geri çektim itiraf edeyim. ama sonra gaza geldim ve pek umursamayarak olabildiğince önlere gittim. davulcunun ve yeni gitaristin yaptığı solo şovları ve ozzy'nin dio'yu anmasını da unutmamak lazım.

    izleyici kitlesine gelirsem gençler kadar yetişkinler de önemli bir çoğunluğu oluşturuyordu. çocuğunu alıp gelen ebeveynler de bol bol vardı ve böyle görüntüler görmek hoş oluyor.

    tek cümleyle özetlemek gerekirse ozzy osbourne'un oldukça keyifli olduğu, seyirciyle iletişimi elinden geldiğince sıcak bir şekilde kurduğu ve 62 yaşında olmasına rağmen içine küçük bir çocuğun ruhu kaçmış gibi hareketli olduğu unutulmaz bir istanbul gecesiydi.

    çektiğim videolar ve fotoğraflar:

    iron man: http://www.youtube.com/watch?v=7qldnsufosq
    mr. crowley: http://www.youtube.com/watch?v=s6pfqi8exaa
    crazy train: http://www.youtube.com/watch?v=q3pnlqmkwoq
    drum solo: http://www.youtube.com/watch?v=wnfzjzjonfu

    http://i54.tinypic.com/29xyh5e.jpg
    http://i56.tinypic.com/2vw60c5.jpg
    http://i55.tinypic.com/1zefoza.jpg
    http://i56.tinypic.com/2i96yj9.jpg
    http://i55.tinypic.com/2d11f6r.jpg
    http://i51.tinypic.com/301jxb4.jpg
    http://i56.tinypic.com/2llbx9j.jpg
    http://i55.tinypic.com/2h7j9xc.jpg
    http://i52.tinypic.com/2agu2qr.jpg
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap