aynı isimde "the walking dead (oyun)" başlığı da var
3 entry daha
  • kaynağı bilinmeyen bir zombi salgını tüm dünyayı etkisi altına alır ve dolayısıyla bir kaos ortamı oluşur. buraya kadar bayağı klişe di mi ancak bu çizgi roman serisi bu konuyu işleyen sayısız film, kitap ve çizgi roman arasından olaya bakış açısı ve olayı işleyişiyle rahatlıkla sıyrılıyor.

    şimdi düşünün, en son hatırladığınız şey bir polis takibinde yediğiniz kurşun ve pat bir hastane yatağında uyanıyorsunuz. uzun zaman komada kaldığınız için de ayakta zor duruyorsunuz. hemşire veya doktor isteğiniz cevapsız kalıyor. ıssız hastanede bu duruma açıklık getirecek birini arıyorsunuz. arayış garip bir şekilde son buluyor. zombiler.

    dünyada oluşan bu kaotik durumdan habersiz hastanede komada yatan kişi serinin ana karakteri rick grimes. aklındaki en önemli soru bu salgının neden oluştuğu değil ailesinin hayatta olup olmadığıdır.

    2003 yılından beri devam eden bu seri sadece rick grimes üzerine odaklanmış olmayıp, sayısız yan karakterin bu salgına karşı ayakta kalma savaşını da işler. serinin yaratıcısı robert kirkman bu kaotik ortamda insanların değişimini gerçekçi ve vurucu bir şekilde anlatmaya çalışırken şu sorulara da cevap aramakta. nedeni bilinmeyen bu zombi salgını yüzünden oluşan kaosu bir insan nasıl atlatmaya çalışır? birlik olup yeni bir düzen ve yuva arayışına mı girer yoksa bu dünyadaki düzensizlikten faydalanıp güç ve kendi bencil emelleri uğruna diğer insanlara zulm mu eder?
12281 entry daha
hesabın var mı? giriş yap