7 entry daha
  • yaratıcılığı, iyi niyeti ve beyefendiliğiyle döneminin sadık abi'si olan sadık şendil, gerektiğinde de lafı gediğine sokmaktan geri kalmaz.

    "dönemin meşhur assolistlerinden suzan hanım’ın kocası vefat etmiştir. suzan hanım’ı baştan aşağı siyahlara bürünmüş yürürken gören sadık şendil dayanamaz, “suzan bu ne hâl ya! delirdin mi? genç kadınsın, yine evlenirsin” der. suzan hanım, “yok sadık abi” der, “ben çoktan malûm yeri kilitledim. anahtarı da denize attım.” aradan bir ay geçer. suzan hanım adnan şenses’le evlenmiştir. yeni eşiyle kol kola yürürken yine sadık şendil’e rastlayan suzan hanım ikiliyi tanıştırır, “aa tanıştırayım canım, sadık şendil; yazar”. şendil’in cevabı gecikmez: “beyefendi de ya çilingir ya dalgıçtır herhalde!”"

    "sinema sanatçısı bediha muvahhit sadık şendil’i genç eşi fatoş hanım’la görünce şaka yapar: “ooo sadık, torunun mu?” şendil bunu bir kenara yazmış olacak, muhsin ertuğrul’un 50. yıl jübilesinde yine dönemin ünlü oyuncularından tevfik bilge, 85’indeki bediha muvahhit için “sadık abi, bediha hanım ne kadar çökmüş” deyince, muvahhit’in bunu duyduğunu fark edip, lafı gediğine oturtur: “sorma tevfik, fatih sultan mehmet’in ölümünden sonra kendini toparlayamadı!”"

    kaynak: y.aktüel
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap