• kişinin kimi durumlarda tembel ötesi, kimi zamanlarda ise bir ateş parçası, aktif ötesi olma durumudur efenim.

    okula, işe gideceği zaman uyanamayan, mesela ev temizliği, zorunlu işler söz konusu olduğunda parmağını kıpırdatmayan (örnekler kişiye göre genişletilebilir) bünyenin mesela arkadaşlarıyla gezmeye gideceği gün erkenden uyanması, kendi istediği bir şey için saatlarce efor harcayabilmesi kavramımızı örnekler.

    bu seçici tembellik hali, tembelliğin her zaman kronik, karakteristik bir hal olmadığını, kişilerin tercih yapma hakkını kullanarak, bilerek ve isteyerek seçtiği bir özellik olduğunu da gösterir. kapitalizmin sürekli tembelliği yerip, kötü bir özellik gibi göstermesi, sürekli çalışmayı överek bilinçlerde çalışkanlık ve tembellik hakkında kesin yargılar yaratmasına karşı en önemli karşı tespit bu tembellik denen hadisenin yukarıda bahsettiğimiz gibi "seçici" olduğu hallerdir.

    seçici bir tembel olarak hemen örneklersem, sevdiğim, onayladığım bir derginin çıkması için gerekirse bir hafta toplam on saatlik uykuyla harıl harıl çalışabiliyorken, şu eğitim sisteminin, mantığını anlayamadığım ödevlerini yaparken anında uykum gelir, saatlerce uyuyabilirim.

    üzerinde hala çalıştığım ve gitgide geliştireceğim, tembellik hakkımın savunusu olan bu kavramla ilerde de sık sık karşınızda olacağım efenim.

    zalimin iş yasaları varsa inatçının da seçici tembellik hakkı var hohoooyttt.
hesabın var mı? giriş yap