256 entry daha
  • 12 eylül'ü sadece kenan evren zanneden,
    12 eylül gününden soran yaşananların aslında kantarın topuzunu kaçırmış askeri gücün kıçının keyfine göre herşeyi yapmasından kaynaklanmış bir facia olduğunu idrak edememiş,
    demokrasiden doğan hakkını kötüye kullanan liderlere halkın değil atanmış generallerin müdahale etmesini demokrasi zannedenleri sevindiren açıklamadır.

    evet burası da bir muz cumhuriyeti zaten.
    lan bu ülke afrika'da dün kuruldu da benim mi haberim yok?!
    genelkurmay başkanına oy mu verip seçtik de genelkurmay başkanlığı hükümete ayağını denk al deme hakkını kendinde görüp halk adına biz tarafız diyor?

    tayyip'e ayağını denk al diyecek olan kişi, oy kullanma hakkına sahip bir t.c. vatandaşı olarak benim, bu hakkımı da henüz hiçbir atanmışa devretmedim, ya siz?

    +tayyip laik devletin altını oyuyor! bülent arınç başlı başına bir gerilim kaynağı!
    -o zaman şahsen konuşayım akp seçimde benden cevabını alacak.
    +herkes bizim gibi düşünüyor!
    -e o zaman ilk seçimlerde akp'nin oyu yerlerde sürünecek ve bi daha iktidara gelemeyecek ki bilmem farkında mısınız ama biz buna demokrasi diyoruz.

    sapla samanı karıştırmayın,
    benim kaba/vatandaşa saygısız/kendisini dev aynasında gören bir lider olarak gördüğüm tayyip'in asker tarafından uyarılması/devrilmesi/tehdit edilmesi demokrasi demek değildir, lütfen.

    kusura bakmayın ama bu ülkenin seçmedigi hiçkimse benden toplanan verginin yüzde bilmemkaçı kendi kurumuna akıyor diye benim adıma konuşma hakkını kendinde göremez;
    anayasa mahkemesi eğlence olsun diye mi kuruldu, kışladaki subay kendi başına yargıçlık yapacaksa o kadar adama ne diye hukuk okutuyoruz?!

    oy kullanmayı beceremeyenler kendi adlarına konuşulmasından hoşlanıyorlarsa gidip bu haklarını bizzat askerlere devredebilirler,
    ancak ben "aa o darbe sağcılara karşıydı,o darbe iyiydi", "a yok o darbede benim eniştemin dalağını söktüler,o darbe kötüydü", " a yok o darbenin dizisini ben beğenmedim öbür darbe daha iyi" diye konuşup darbeleri-muhtıraları iyi-kötü diye ayırmayı başarabilmiş!!! birisi değilim.

    muhtıranın bir sonraki safhası nedir diye bir düşünün, insanlara şeffaf zarfta oy kullandırmak neymiş gidin 80'leri yaşayanlara sorun, benim darbecim iyidir diye bir şey olmaz, o kadar badire atlatmış bu ülkenin vatandaşına bu daha nasıl anlatılabilir?!

    lütfen, oy hakkıma dokunmayın; bir vatandaşa bundan daha büyük bir hakaret olmaz.

    edit :halen "yok ülkede şu olacaksa tabi böyle olur, yok ülkede şu şu olursa elbette muhtıra olur", off!
    demokratik bir ülkede bir benzeri yaşanmayacak şeydir bu evet!.

    demokrasi dediğimiz şey evrensel midir yoksa yok abi bizim ülkemizin durumu farklı denilerek üzerinden istisnai durumlar üretilebilir mi? evet üretilir derseniz bunu üretme yetkisini o ülkenin silahlı kuvvetlerinin canı istediği zaman kullanmasına nasıl itiraz edersiniz?!

    akp'nin geçen seçimden birinci parti olarak çıkmasında o çok sevdiğiniz post modern darbe 28 şubat'ın payı nedir?!

    akp'nin rejime tehdit oluşturduğunu eşekler bile anlamışsa halk zaten anlamıştır, bu durumda da bu adamlar bu seçimde yine aynı halk tarafından alaşağı edilir; e o zaman sandıktan değil de kışladan medet ummanızının sebebi nedir?!!

    dünyanın herhangi bir köşesinde "bizim ülke ultra demokratiktir ama arada sırada özel durumumuzdan dolayı ordu yönetime el koyar,olmadı muhtıra verir müdahale eder" dediğinizde birileri size ağzını bırakıp götüyle gülmüyorsa bilin ki ya kuzey kore'de gitmişsinizdir yada zaman yolculuğu yapıp 1930'ların ispanyası'nda kendinizi bulmuşsunuzdur.

    ama farkında mısınız burası ne kuzey kore , ne de başımızda franco var, ne bu be? tamam anasını satayım çok seviyosunuz madem hem böyle darbe muhtira falan egzotik geliyo size,
    pazartesiye meclisi feshetsinler çarşambaya da bütün albayları çağırır mecliste 367'yi sağlar büyükanıt'ı da cumhurbaşkanı seçtiririz ne lan bu.
189 entry daha
hesabın var mı? giriş yap