• baskın oran bu cümleye anlamlı biçimde şu şekilde cevap vermiştir:

    "bir parti genel başkanı "ne mozaiği ulan! demiş ve şöyle bitirmişti. "mermer! mermer!" fakülteden atıldığım dönemlerde inşaatçılık da yaptım, mozaik en dayanıklı yapı malzemesidir. en kırılganı da mermerdir."
  • arkasından "mermer lan mermer" nidasının geleceği tek devlet ,tek millet,tek dil ,tek din söyleminin vukuu bulan hali
  • ayni ifadeyi tanidigim birkac fransizdan da isittigim muhtesem soru tumcesi. aha da ornek olay: 26 haziran 2003 fransa turkiye macindan sonra beyinsiz fransizlarin * kizdirmalarina karsi "etnik adamlariniz iyi oynadi" denildiginde bu fransiz dallamalarin hepsi bir agizdan "fransa'da etnik kimlik yoktur, fransa sinirlari icinde yasayan herkes fransizdir, hepsi fransiz kulturu ile yetismistir, anadilleri fransizcadir, bu $akaniz cok yersizdir cunku fransiz olmak bir ust kimliktir" demislerdir. elin fransizi mozaigin ne oldugunu bilmekte, kendisine mozaik diyene cevabini vermektedir.
  • geçtiğimiz cuma günü hutbede genç bir hocaefendi aşure gününün, aşure ayı olan muharrem'in birleştiriciliği ve bütünleştiriciliğinden bahsederken aşurenin, içindeki değişik malzemelerle bir mozayiği andırmasından ve ülkemizin değişik unsurlarını birleştirmesinden bahsedince tebessüm etmeme sebep olan tepki.
  • toplu taşım araçlarındaki cinnet anı repliklerinden biri
  • (bkz: flashforward)
  • leman dergisi, zamanında bu sözü kapağına ta$ımı$tı.

    http://a.yfrog.com/img716/3953/s6300084.jpg
  • -abi yerlere ne düsünürsünüz?
    +ne önerirsiniz?
    -mozayik yakisabilir abi.
    +ne mozayigi ulannnn!!!
    -yanlis anladin abi...ih mih..
    +yikillll..
    -eyvallah abi..
  • alparslan türkeş'in değil de, başka birinin ağzından dökülseydi bu ifadeler, bu kadar etki yapar mıydı bilemeyiz. ne var ki, zaten alparslan türkeş'e özgü bir söylem de değildir bu; nice cengâverimizin, kurdumuzun ve kendini kurt hissedenlerimizin tasavvur dünyaları zaten böylesine imgelerle doludur. yani alparslan türkeş, bu imgeleri söze dökmüştür sadece, yoksa mantık zaten ezelden beri vardır.

    nice söz söylenebilir bu lâfın üzerine, hattâ ciltlerce kitap da yazılabilir (ki bu arkaik milliyetçilik üzerine zaten pek çok çalışma hâlihazırda var). lâkin, belki de sözü, varolan durumu kısa ama net biçimde gözler önüne serme konusunda işinin ehli bir insana, adorno'ya vermekte yarar vardır:

    "bütün insanların aynı olduğu iddiası tam da toplumların işitmek istediği şeydir. toplum, gerçek ya da hayali farklılıkları, işin henüz tamamlanmamış olduğunu birtakım şeylerin hâlâ kendi aygıtının dışında kaldığını ve kendi bütünlüğü tarafından tam belirlenemediğini gösteren pürüzler olarak görür. toplama kamplarının tekniği, mahpusları gardiyanlarına benzetmek, maktulleri katil gibi yapmaktır"
hesabın var mı? giriş yap