• bardagi tasiran son damla bu olsa gerek
  • ana ya da baba tarafından japondur.
  • uçarak gitmiştir.
  • valla bana minübüsü kaçırınca bile geliyor bu his. sebebi ise bundan sonraki hiçbir minibüsün, kaçan minibüs gibi olmayacağı düşüncesi. olması gereken bir şeyin, ritüelden ansızın sapıvermesi insanın canını çok sıkıyor. bir şeyin zamanında ve yerinde olmaması hissi de olabilir yani. mesela geçenlerde laptopumun şarj aletini memleketimde unutmuştum. bunu fark ettiğimde inanılmaz bir çöküntü yaşadım. tarif edilemez bir şey bu. zamanda bir kırılma yaşanması gibi bir şey.
  • 50 yaşında bir ingiliz kadının erbil'de ne işi olabilir (bana para verseler gitmem mesela). kadın ajandır desek, onların da bilet parası teşkilattan karşılanır diye düşünüyorum. 50 yaşında bir insanın böyle boktan bir sebeple intihar etmesi zaten anormal. cesedini bulan şu 3 rus ise insanın aklına başka olasılıklar getiriyor. soğuk savaş dönemindeki gibi yine ajan savaşları mı yaşanıyor acaba?
  • kaçırdığı uçak, düşerse eğer. al sana senaryo.
  • erbile giden ingiliz havaalanında intihar ediyor neden ? uçak kaçtı diye. oldu canım. yedik onu biz. saçma sapan bir olaydır.
  • 50 yaşında ingiliz kadın ve erbil'e giden bir uçak. sonrasında kendi hatası nedeniyle uçağın kaçması sonucu gelen intihar. haberi okur okumaz psikolojisi bozuk, karmaşa veya arayışta olduğu için erbil'e ışid veya benzeri bir örgüte katılmak için gidiyordu ( belki de hayatını daha anlamlı kılmak, hala işe yarar olduğunu göstermek,..vb sebeplerle ) fakat uçağını da kaçırınca içinde bulunduğu ruh hali daha da kötüye gitti ve son adım olan intihar geldi şeklinde aklıma düşmüş hadise.
  • ajan diyenler için hatırlatıyorum. kadın, "uçağı kaçırdım param da yok!" diye ağlamış. hangi ajan dikkat çekmek için bunca çaba gösterir? öküz altında buzağı aramak yersiz. bana son umudu erbil'e ulaşmak ulan (oraya varmaktan ne beklentisi varsa artık) her şeyini kaybetmiş bir insanın istanbul'da tükenişi gibi göründü. intihar etmek için sebep bile gerekmez meyilli insanlara. bu kadının ise kendince bir sebebi var en azından.

    zorunlu edit:

    her şeyin basit bir açıklaması olduğunu düşünmekten yanayım hep. yani ockham'ın usturası.
    tabii ki her zaman ilk düşünce bu olmalı ama bu bir tabiat yasası değildir. gerçekten de daha karmaşık açıklamaları gerektiren olaylar da vardır. ve sonradan ilk yaklaşımımın hatalı olduğunu görerek odatv'nin kapsamlı haber linkini aşağıya iliştirdim:

    https://odatv4.com/etiket/jacky-sutton
  • (bkz: uçak kaçırmak)

    çok safım valla. bir tek ben mi yanlış anladım yav. bayağı bayağı pişmanlıktan zannettim.

    üzücü durummuş.
hesabın var mı? giriş yap