• bu meslek hakkında yapılan "termo bilmiyolar yeaaa, beton meton ben de yaparım onun işini" mantığındaki düşüncelerin sonucu için;

    (bkz: 17 ağustos 1999)
  • beton mukavemetini, lineer-termo ile ölçebileceğini sananların eleştirdiği meslek dalı.

    lan hemşerim bakın, ben mimarım. oysa şuanda şantiye şefliği yaptırıyorlar bana. (babamın yanında çalışıyorum ihaleden dolayı anasını satim sevdiğimden değil) şuan tek yaptığım, döşenen kalıpları, demirleri filizleri vs. kontrol etmek, betonun slampıyla ilgileniyorum.

    oysa bağlanan iki filizin koskoca bir yapının temelinde ne derece etkili olduğunu anlatmak üzere temelin statik planını elime vermişler. proje okuma bildiğimden dolayı bu işi de yapabiliyorum. o hesabı yapan da termo-lineer bile makinacı-elektronik müh. değildi. inşaat mühendisiydi yarram.

    daha da ötesi elektrik mühendisi olup da kendini edison falan sananlar var heralde. lan andavallı çizdiğiniz elektrik projesinde tek yaptığınız şu duvarı kır burayı kır falan gibisinden. sen inşaat müh. bu kadar yüzeysel görüyorsan ben de bir mimar olarak benim projeme katkını bu kadar yüzeysel görürüm ve "çekirdekten yetişen" bir elektrikçinin senden daha iyisini yapacağına kanaat getirebilirim.

    ya da çekirdek yetişen bir kaportacı senden daha iyi makineden anlıyor derim.
  • elektronik, bilgisayar ve makina ile birlikte en cok saygiyi haken eden mühendisliklerden biridir. ev yapiyor lan adamlar boru mu? hemde müteahhit denen yavsaklarin bütceyi olabildigince kismasina ragmen..
  • mensubu olarak yıllar yılı bizim şantiyede doğalgaz, yangın, havalandırma tesisatı falan döşerlerken makinacılar tarafından hep ezilip aşağılandım. çünkü, çünkü termo bilmiyordum. ama şu var ki makinacılar çok hisli kaliteli adamlar. kardiyoloji bilmiyorum diye, mikrobiyoloji bilmiyorum diye beni ezen tıp doktorları, genetikçiler çok şerefsiz adamlardı. zor meslektir. inşaat mühendisliği.

    bir de o kadar değerli makinacı arkadaşıma ayıp ettim ya bir iki densiz yüzünden şurada kendimden utandım.

    lan bak az kalsın unutuyordum, makina mı makine mi hacı bu?
  • termodinamik gibi sanayi devriminden sonra gelişmeye başlamış bir bilim dalını üniversitelerde ders olarak okutulması beklenen tarihteki en eski mühendislik dalı. şantiyelerde buzdolabı, klima yapılmadığı için adı geçen termo*, yapının statiğine dayalı inşaat mühendisliği için çok gereksiz bir bilim dalı olup, bu dersi okuyanların bir yerlerine girmesi ve hala çıkamamış olması inşaat mühendislerini bağlamamaktadır.
  • bu ülkede makina mühendislerinden daha kolay dersler görüp, daha az şey bilip, daha az çalışarak, daha çok para kazanabiliyorlar. makinacıların kabul edemedikleri bu.

    yoksa 2 katlı binayı laz müteahhit de yapıyor siz ne işe yarıyorsunuz diyen adam kaportacının da araba tamir edebildiğini biliyor.
  • şindi trollcan'ımıza anlatalım;

    "türk dil kurumu'na göre mühendis, insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir."

    yani lineer bilen, termo bilen kişi mühendistir demiyor. ya da bilimadamından mühendis olur da demiyor. mühendis kabaca "hesap kitapla uğraşan kişi"dir benim tanımımda. yani şöyle ki ben mimari projeyi çizerim, kişi bu binanın içinde rahat eder derim, sanat yaparım, tasarım yaparım. o binayı ayakta tutmak, o binaya elektriği vermek, su-havalandırma tesisatını yapmak yani bu tip hesap kitaplar da elektrik mühendisinin, makine mühendisinin ve tabii ki inşaat mühendisinin görevidir. o yüzden bizim bölümümüzün adı mimarlık, sizinkiler mühendislik...

    şindi biz de diyelim ki, beton-demir-metraj hesabı yapamayan adama mühendis demeyiz biz, elektrikçi ya da makineci (kaportacı) deriz.
  • bu sene mf4'den üniversite tercihi yapacakların bi çoğunun tercih ettiği güzide bölüm.(bkz: kime göre neye göre) makine mühendisliğini sıyırmamak için bırakıp inşaat mühendisliğini tercih eden arkadaşlarım var gösterebilirim. evet bende bir inşaat mühendisliği bölümü mezunuyum. bi daha olsa bi daha yazarım. özel sektörün olmazsa olmazıdır. kamuda kadro sıkıntısı olmamasıda cabası.
  • bir an için sözlüğün 4chan'laşmasına vesile olan meslek.
hesabın var mı? giriş yap