• uyanamam korkusuyla saat 13.00'e alarm kurmaktır...
  • vanda birinci ogretim okuyanlar istanbulda ikinci ogretim okuyanlara bok atabiliyor bu ulkede "az kafan calissaydi da birinci ogretim kazansaydin" diye. ben sahsen harcin kalkmasini degil azalmasini bekledim ikinci ogretim ogrencisi olarak. ama birinci ogretim ogrencilerinin gotu kurtardiktan sonra "amaaaaan banane ikinci ogretimden amina koyim" demeleri de bencilliktir.
  • kendisinden 10'larca puan, 10 binlerce kişi gerideki ''birinci öğretim'' programlarda okuyan insanlar harç ödemezken bu öğretime dahil olan öğrenciler harç ödemek zorunda kalırlar.

    ne daha az çalışmışlardır ne de daha akılsızdırlar.
    bir fakültenin en yüksek puanlı bölümünün ikinci öğretiminde okuyan öğrenciye ''az çalışan'' demek ama o fakültenin en düşük bölümünde para ödemeden okuyan ''birinci'' öğretim öğrencisine ''çok çalışıyor'' demek muhakeme yoksunluğundan başka bir şey değildir.
  • normal öğrenim gören öğrencilerin, cebinden çıkacakmışcasına harçlarının kaldırılmasını istenilmesine tepki gösterdiği topluluk. sanki ikinci öğrenime harç kalksa bunların ocağı sönecek, öyle savunurlar. ne kadar ibne varmış memlekette arkadaş. herkese kalksın işte harç sana ne oluyor amk. azıcık aklı olan adam, aynı emeği veren anne babaları düşünür de komple kalksın der. yazık.
  • birinci öğretimi kazandığı halde amcamın oğlu sabahları uyanamam diye ikinci öğretim yazmış. harikasın adamım!.. gerçi ismi de zaten muhteşem süleyman.
  • süper olaydır...

    normal öğretim öğrencisi, ot gibi* saat 07:00'da uyanır, saat 08:00'da ise okulda olur... tabii ki siz o arada hala uyuyor olursunuz, manyak mısınız durduk yere yaz-kış-yağmur-çamur demeden sabahın köründe kalkıp, yollara düşeceksiniz? neyse, normal öğretim öğrencisi 2 derse falan girmiştir ki siz o arada uyanmış "kahvaltı olarak ne yesem acaba?" diye düşünüyor olursunuz...

    kahvaltı eder; evde veya yurtta 1-2 saat eğlenirsiniz, saat 12:00 olmuştur bile... o arada normal öğretim öğrencisi okuldaki yemekhane'nin yolunu tutar... .çünkü garibimin öğleden sonra da dersi vardır. neyse; kendisi saat 13:30 gibi dersine girer, 15:00-15:30 gibi ise o günlük okulla işi bitmiş olur. yani normal öğretim öğrencisi 6-7 saat boyunca okulda kalmıştır...

    derken 17:00'da siz gelirsiniz / teşrif edersiniz... aynı hocaların verdiği, aynı derslere girererek 3-4 saatte okuldaki işinizi bitirir, eve ya da yurda geri dönersiniz. ders durumuna göre bazı günler 1,5-2 saatte bütün dersler biter ki, o günler tadından yenmez...

    bir de şu var... sınav günleri ikinci öğretimlerin arasında "sabah ne sormuş?" muhabbeti olur. birçok derste hocanın sabah sorduğu sorular size soracakları konusunda fikir verebilir... ayrıca bazı sınavlar olur ki; seçmeli mi, sözel ağırlıklı mı, uygulama ağırlıklı mı veya test mi önceden bilemezsiniz. hoca daha çok çalışın, hatta her şeye çalışın diye sınav hakkında özellikle bilgi vermez. ancak normal öğretimlere sınav çıkışı bir telefon çaktığınızda size gerekli bilgileri 5-6 saat önceden vermiş olacaktır ki bu da önemli bir avantajdır.

    bir de ikinci öğretim iseniz, sınav günü sınava çalışıp, mümkün olan en taze bilgililerle sınava girebilirsiniz...

    ve fakat normal öğretim'lerin de bazı avantajları vardır tabii... öncelikle cimri herifler sizin verdiğiniz harcın yarısının yarısını verirler ki, bu ilk başta önemli değilmiş gibi görünse de aradaki farkı "ulan bu parayı ne yerdim be!" mantığıyla değerlendirirseniz elbette üzülürsünüz.

    normal öğretim kardeşlerimizin bir diğer avantajı ise kıymetli üniversite hayatlarını gündüz gözüyle, göz gözü görürken geçirmeleridir. bu yüzden başka bölümlerden arkadaş bulmaları, sosyal aktivitelere katılmaları, okulun imkanlarından yararlanmaları, tanımadıkları kızlarla kesişmeleri çok daha kolay olabilir.

    yine de bir daha üniversite okuyacak olsam; "alayına isyan, inadına ikinci öğretim" demeyi tercih ederdim...
  • super bir sistem!

    sabahlari 11 de kalkarsin, yemegini aslanlar gibi yer, (eger izmirde bornovada okuyorsan) bornova buyuk parkta dersten once bi bira icmeye gidersin. derse 5 te girer, 9:30 da cikarsin.

    sinav zamani sabah erken kalkar, birinci ogretimler okulda ders islerken, sen sinava butun gin calisma imkani bulursun.

    eger zamani iyi ayarlayamazsan, yataga sabah 7 de gider, aksam 5 teki derse gec kalirsin. (bkz: kaldim da biliyorum)

    okula saat 5'te suratinda yastik iziyle gelen arkadaslarin olur.

    tek kusuru saat besten sonra kisin kaloriferler yanmaz, derste paltoyla oturursun. hatta soguktan hoca dersi birakmak zorunda kalir.

    (bkz: dokuz eylul maden muhendisligi ikinci ogretim)

    cok eglenirsin coookkkkk...
  • yanlış ellere geçtiğinde asosyelleşmenin en büyük günah keçisidir, vampirleşmektir. abartıldığında akşam 17:30'da ki dersinize geç kalma nedeninizdir. yaşam biçiminiz o kadar alt üst olur ki farkına varmadan etrafınızdaki insanları da etkilemeye başlarsınız. tatillerde öğrenci evinden baba evine döndüğünüzde kardeşiniz bile yavaş yavaş size ayak uydurmaya başladığına şahit olursunuz. gece 12'de kafayı vurup uyuyan çocuk 1 hafta içinde sizinle ezanı bekler hale gelir. gurbet eldeki sevgiliye gittiğinizde de aynı kader ağlarınızı örer.

    gündüz uyundugu için ayık oldugunuz saatin %60'ı pc ya da tv başında geçmeye mahkumdur, bu da vücudunuzda kilo kilo yağ olarak yerini alır. üniversiteye geldiğimde adeta brad pitt olan ben danny devito olup çıkmış durumdayım.

    en büyük artısı, bütün gününü okulda geçirmek zorunda kalan örgün öğretime nazaran ikinci öğretimde derslerin yarı yarıya kısa olmasıdır. hocam maç var, yavrum toplantım var derken dersler bitiverir.
  • sayesinde bu saate kadar oturup istediğimi yapabiliyorum. ders zamanı da kafama göre gidip gitmeme şansım oluyor. kimse şu kadar gelmedin sınava giremezsin demiyor. mis gibi üniversite hayatı anasını satayım. şurada 1-2 sene sonra zaten sike sike sabahın köründe kalkıp işe gitmek zorunda olacam zaten, bari son senelerim rahat geçsin.
  • bütün dünyada gece dersi diye birşey var. burada kapatılsın da kapatılsın düşük sıralamayla alıyor diyorlar. keşke istanbul'da olsa da çalışırken lisans okuyabilsem. özel üniveristeye parayı basan 200 puanla herşeyi oluyor ama ikinci öğretime takmışlar.
hesabın var mı? giriş yap