• 1960'ların ve 70'lerin önemli figürlerinden,adalet partisi ve demokratik parti de görev almış "koca reis" lakaplı politikacı.1920 doğumludur ve asıl mesleği doktorluktur.
    ragıp gümüşpala'nın ani ölümünden sonra adalet partisinde genel başkan vekilliği yapmış,parti genel başkanlığı için favori gösterilmiş,ancak 1964 kongresinde kimsenin tanımadığı sürpriz bir isme,hemşehrisi olan ıspartalı mühendis süleyman demirele yenilmiş,genel başkan olamamıştır.bu kongrede bilgiç'i destekleyenler "bilgiççiler" ,demirel'i destekleyenler "yeminliler" olarak siyasi literatürümüze geçmiştir.
    çeşitli adalet partisi hükümetlerinde bakanlık görevi üstlenen bilgiç,1960'ların sonunda ap'den, ayrılmış ferruh bozbeyli ve yüksel menderesle demokratik parti yi kurmuş,1975'te,1.milliyetçi cephe döneminde ap'ye geri dönmüştür.12 eylül'e kadar ap'de siyaset yapmış,daha sonra bir dönem doğru yol partisinde bulunmuş,bilahare siyasi hayattan çekilmiştir.
    bugün pek hatırlanmasa da sadettin bilgiç türkiye'de sağ siyasetin önemli simalarından biri olmuştur uzun bir dönem boyunca...
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap