39 entry daha
  • ideal erkek, erkek hakim bir dünyadan bakan kadının,uğradığı baskı ve zulümlerin şekillediği erkek imajına bir alternatif arayışıdır. öyle olunca ideal erkeğin daha çok güven unsurunun öne çıktığı babalık taslamayan, sevecen bir figür olarak tasarlandığına şahit oluruz. ama elbette yakından bakınca durum göründüğünden daha vahim olabilir.

    aslında olan biten bir mimesis, yani gerçeğinde bulamadığını düşündüğü nitelikleri kendi kurgusal tasarımında modelleme çabasıdır. kadın kadar duygusal, kadın kadar sevecen, kadın kadar anne?.. kadın, kendi ruhunun alt yapısını platform olarak kullanmakla işe başlayınca "ideal erkek" herşeyden önce artısıyla eksisiyle ama ne var ne yok aynıyla "kadın ruhu taşıyan" olup çıkmaz mı? kadın, acaba bunu mu istemektedir?

    bu yetmezmiş gibi kadın, özünde ihtiyaç duyup bulamadıklarını değil, topluma hakim erkek davranışında görüp duyduğu tepkileri tasarımına eklemek hatasına da düşerse, korkarım "ideal erkek" kadının kendi zihninde yarattığı bir ucubeye dönüşüyor . bir kadın ruhunu platform olarak kullanan ve bunun üzerine babasında, sevgilisinde kocasında tepki duyduğu tüm niteliklerin bir karşıt özelliğini monteleyen kadın sonunda aslında asla gerçek olamayacak ama idealden de sapmış bir ucubeye tapmaya ve ömrü boyunca onu aramaya başlayacaktır.

    oysa erkek bambaşkadır. o şiddet duyandır. hırçın ve saldırgandır. sefkat göstermeyen ama babalanmaktan zevk aldığı kadar ana şefkatine ihtiyaç duyandır. aileye değil teritoryasında sahip olduklarını korumaya yönelik bencilce dürtüleri vardır. bütün bunlarla erkek berbat birşeydir. ama kadının aşkla ihtirasla sahip olmaktan ve kendisini teslim etmekten zevk aldığı gerçek şeydir.

    aynı yaklaşımla (bkz: kadın orgazmı/@andrew)
583 entry daha
hesabın var mı? giriş yap