7 entry daha
  • gayri nizami harp doktrini çerçevesinde kurulan gladio tipi yeraltı örgütlenmelerinin ilginç, ilginç olduğu kadar da ürkütücü bir özelliği vardır. bir kural olarak gayrinizami harbin yeraltı unsurları kanuni statüye sahip değildir.
    ayrıca, bu unsurların eylemlerinin suç olarak nitelenmesi de mümkün değildir. çünkü devlet tarafından ve vatan savunması (!) amacıyla kurulmuşlardır.
    abdullah çatlı'nın yamağı "idi amin" lakaplı haluk kırcı, susurluk kazasından sonra bu duruma isyan etmiş ve "eskiden görevimiz tehlike diye bir dizi vardı. bu dizide görev verenler , yakalanırsanız size sahip çıkmayız diyorlardı." şeklinde durumlarını formüle etmişti. (tam sözcükler bu değildi ama bunu dedi)
    haluk kırcı veya diğer yeraltı unsurları, kazara veya görevini yapmaya çalışan devlet görevlilerince yakalandıktan sonra kaçmasına izin verilerek, yanlış tahliye yoluyla vs. defalarca serbest bırakılmış, yurtiçi ve dışında bilinmez faaliyetlerine ve ilişkilerine devam etmişlerdir.
    avrupa ve türkiye'de ortaya çıktığı söylenen gladio örgütlenmesinin sadece adı ve bazi elemanlarıdır.
    gladionun mevcut hukuk çerçevesinde ortaya çıkarılması mümkün değildir. çünkü gladio örgütlenmelerinin altında yasa vardır. mesela türkiyede bu yeraltı teşkilatının kurulmasına dayanak teşkil eden yasa, "memleket içi düşmana karşı silahlı müdafaa mükellefiyeti kanunu" dur.
    yani gladio, derin devlet, kontrgerilla devletin yasal örgütleridir.
    netekim, sayın süleyman demirel de 2005'te cnntürk televizyonunda "derin devlet, devletin kendisidir. derin devlet, askerdir" demiştir.
    ne bu yaaa..
    di mi?
    (bkz: memleket ici dusmana karsi silahli savunma odevi)
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap