82 entry daha
  • bimer, başbakanlık iletişim merkezi anlamına gelmekte olup benim en çok hayvan hakkı ihlallerinde kullandığım sistemdir. oturduğum yerden, türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşanan itlaf, usulsüz toplama, barınak katliamları gibi her türlü ihlalde hemen bimer yapıyorum. bu sistem üzerinden açtırdığım davanın, kestirdiğim cezanın haddi hesabı yoktur.

    bimer başvurusu neticesinde doğrudan başbakanlığa gönderilen bu başvurular incelendikten sonra bakanlık, valilik gibi ilgili kurumlara dağıtılır.

    bimer başvurusu yapmak son derece kolaydır. internet kullanan herkes https://www.bimer.gov.tr/ adresine tıkladıktan sonra, karşısına çıkan kısımları sistemin yönlendirmesine uygun olarak doldurarak başvuru yapabilir.

    aşağıda ayrıntılı olarak bimer başvurusunun nasıl yapılacağı açıklanmıştır.

    bimer başvurusu nasıl yapılır?

    1. bimer başvurusu yapabilmek için https://www.bimer.gov.tr/ internet adresini tıkladıktan sonra sağ üstte yer alan “başvuru yap” kısmı tıklanmalıdır. hemen altında yer alan “e-devlet ile başvuru yapmak için tıklayınız” kısmı tıklanarak başvuru kolayca yapılabilir. bu durumda sistem sizden tc kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi isteyecektir. e-devlet ile başvuru yapmak istemiyorsanız “başvuru yap” kısmının altında yer alan kimlik bilgilerinizin istendiği kısmı eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurunuz. sistem otomatik olarak cep telefonunuza tek kullanımlık bir şifre gönderecektir. bu şifreyi girerek başvuru sayfasına gidebilirsiniz.

    2. bimer tarafından gönderilen onay kodunu girdikten ya da e-devlet şifrenizle sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda açılan formu doldurunuz. burada, eğer başvuru konusu ettiğiniz olay doğrudan zarar gördüğünüz bir olay ise “şikayet” doğrudan zarar görmediğiniz bir olay ise “ihbar” seçeneğini işaretleyiniz. ancak bunu yanlış yapmanız halinde de başvurunuz geçerli olacaktır. yine sadece bilgi edinme amaçlı ya da öneride bulunmak için de ilgili kutucuğu işaretlemeniz yeterlidir.

    3. ihbar ya da şikayet butonunu tıkladıktan sonra hemen altında “kimlik bilgilerim gizlensin” yazılı bir kutu belirecektir. burayı tıklayarak şikayetinizin şikayetçi olduğunuz şahıstan gizlenmesini sağlayabilirsiniz; ancak verdiğiniz bütün kimlik ve iletişim bilgilerinin doğru olması zorunludur. ayrıca hatırlatmak isteriz ki, şahıs hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatılması halinde kimlik bilgileriniz savcılık dosyasından görülebilir olacak ve öğrenilebilecektir.

    4. kimlik bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra, ihbar ya da şikayet etmek istediğiniz olayı düzgün ve anlaşılır bir türkçe ile, somut olaylara dayandırarak, delillerin ne olduğunu belirterek yazınız. anlatımınızda gereksiz ayrıntı ve ajitasyona yer vermeyiniz.

    5. metnin sonunda “dosya seçiniz” yazılı bir alan vardır. şikâyetçi olacağınız konu ile ilgili fotoğraf, yazı gibi belgeleri bu kısımdan ekleyebilirsiniz.

    bimer’le ilgili önemli noktalar:

    - kimlik ve iletişim bilgilerinizin doğru girildiğinden emin olunuz.

    - günde bir bimer başvurusu yapma hakkınız vardır. birden fazla yapmaya çalıştığınızda sistem reddedecektir.

    - şikayet ya da ihbarda bulunacağınız hususlarla ilgili olarak somut olaylara dayalı delil olması gerekmektedir. gazete haberleri, fotoğraflar, videolar, ses kayıtları gibi iddianızı dayandıracağınız somut delillerin bulunmasına dikkat etmelisiniz. delil bulunmadan sadece iddiaya dayalı şikayet ya da ihbarlar hakkınızda “iftira” suçu nedeniyle adli takip başlamasına neden olabilir.

    edit: 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, türkiye cumhuriyetinde rejim değişmiştir. başbakanlık iletişim merkezi olan bimer ise cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi olan cimere evrilmiş, şimdiye kadarki başvurularımız ve cevapları olduğu gibi cimer'e aktarılmıştır. başvuru süreci ise bimer'den farklılık göstermemektedir. tabi hukuk devletinde değil, guguk devletinde yaşadığımız için, başvurunuza uygun bir karşılık verileceğini kimse garanti edemez. hatta ben şahsen birilerinin okuduğundan bile şüpheliyim. bence siz yine de şansınızı deneyin. avukat olan aklıma da sıçsınlar ayrıca. hukukla kalın efendim.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap