• her yıl aralık başında film ödüllerini dağıtarak oscar sezonunu gerçek anlamda başlatan grup. bir eleştirmen grubundan ziyade, "sofistike" filmseverlerin oluşturduğu bir "sinemayı takdir edenler" cemiyeti demek daha uygun. grubun şu anki başkanı lois ballon'a göre, üyelerin hepsi bir şekilde sinemayla ya da sanatla ilgiliymiş. kim oldukları hiçbir zaman açıklanmaz, pek gizemlidirler. bu yüzden kimilerince film ödülleri çok ciddiye alınmaz.

    ödüllerini vermeye 1931'de başlamışlar. bu, akademi ödülleri'nden önceye denk geliyor. her yıl, o yılın en iyi 10 filmini sıraladıkları listelerin dışında, oyunculuk, yönetmenlik, senaryo, belgesel ve animasyon dallarında ödül veriyorlar.

    oscar sezonunda ödül veren ilk önemli grup oldukları için, kimi filmleri ya da performansları akademi'nin gözü önüne getirmeleriyle bilinirler. gods and monsters'a verdikleri en iyi film ve senaryo ödüllerinden sonra filmin oscar yolu açılmıştı örneğin. keza, halle berry'nin monster's ball ile gruptan kazandığı en iyi kadın oyuncu ödülü, birdenbire kendisini ödül haritasının ortasına koyarak oscar'a kadar taşıdı.

    gruba göre son 10 yılın en iyi filmleri şöyle:

    2003 - mystic river
    2002 - the hours
    2001 - moulin rouge
    2000 - quills
    1999 - american beauty
    1998 - gods and monsters
    1997 - la confidential
    1996 - shine
    1995 - sense and sensibility
    1994 - forrest gump & pulp fiction (berabere)

    daha fazla bilgi edinmek ve tüm listeleri görmek için resmi siteleri: http://www.nbrmp.org/
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap