6 entry daha
  • built to spill; creedence clearwater revival, neil young, the who gibi eski toprakların müziğini zaman zaman lo-fi'yi andıran bir tını ile geliştirmeyi başarıyor ve tanıdık ama kaliteli bir sound elde ediyor. bakın yahoo, grubun vokalist/gitaristi doug martsch hakkında neler söylemiş:
    - doug martsch asla jimi hendrix veya eric clapton kadar popüler olamayacak, ama emin olun en az onlar kadar yetenekli bir gitarist ve besteci.
    grubun 2000 tarihli live adlı konser albümünde yer alan 20 dakikalık neil young düeti cortez the killer'ı dinleyince bu değerlendirmeye katılmak durumunda kalıyorsunuz.
    built to spill ile tanışmak isteyenler için ilk seçim 1994 tarihli 2. albümleri there's nothing wrong with love olmalı. bu harika pop-rock eserini hatmedenler için bir sonraki adım 1999 çıkışlı keep it like a secret olacaktır. bu albüm de nefis pop ezgileriyle harmanlanmış durumda, ancak yine de "there's nothing wrong with love"a göre daha deneysel bir havada. 90'lı yıllarda ortaya çıkan amerikalı gruplardan hiçbiri melodik, akılda kalıcı ama kolay kolay eskimeyen rock şarkıları bestelemek konusunda built to spill'in eline su dökemez gibi gözüküyor. örnekler: the plan, carry the zero, time tramp ve neredeyse komik sözleriyle you were right.
    bahsi geçen iki albümü dinledikten sonra grup ile bağ kurmayı başaran dinleyiciler, built to spill'in asıl şaheseri olan 1997 çıkışlı perfect from now on'a hazır hale gelmişler demektir. 55 dakikalık bu albüm, aynı adı gibi mükemmel bir yapıt ve hâlâ son on yılın en klas albümlerinden biri. bir müzik dergisi*, bu albümden sonra built to spill'den şöyle bahsetmişti:
    - onlar amerika'nın en iyi grubu, ama amerikalıların büyük bir kısmının bundan haberi yok.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap