3 entry daha
  • sadece abd'nin israil politikasi icin degil hemen her $ey icin kullanilabilen bir terim. bir $irketin, ulkenin, kurumun, grubun, ki$inin vs. yakin gelecekte izleyecegi politika veya gercekle$tirmeyi du$undugu planlari kapsar.

    ornek olarak donanim siteleri takip edilirse gorulur ki intel ve amd sik sik yol haritalarini aciklarlar, onumuzdeki 2-3 sene cikaracaklari i$lemciler, kod adlari, saklanmayan teknolojik ozelliklerini belirtirler. bu hem firmalar icin bir plan program tribi, hem de birbirlerine kar$i yuruttukleri bir stratejik sava$tir. bir yandan vaatlerini tutmaya kasarken, bir yandan da rakiplerinin acikladikladiklari planlara gore kendi stratejilerini belirlerler, tabii ki burada cok daha fazla ticari plan da girer devreye. ornegin planlanan bir cok $ey yol haritasina konmayabilir de. amaclanan tabii ki rakibin yeti$emeyecegi sure gelene kadar teknolojiyi geli$tirmek ve tam zamaninda patlatmaktir. tabii teoride boyle de olsa hemen her buyuk fimada oldugu gibi bir takim kostebekler sayesinde hem kar$i firmalar, hem de medya bu tur program di$i planlardan haberdar olurlar.

    kissadan hisse: firmalarin yol haritasi genellikle guvenilirdir, mu$teri memnuniyeti icin verilen vaatleri yerine getirmeye kasacaklarina emin olabilirsiniz. ama ozellikle yakin gelecekten sonrasi bir muammadir, her $ey yol haritasina uygun olacak diye de beklenemez, ozellikle de olaylarin cok hizli geli$tigi bili$im sektorunde.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap