• benedict bu kitabi ikinci dunya savasi esnasinda kamikazeleriyle kendilerini patlatan japon halkinin ruhunu cozme amacli yazmis, kitap icin gereken arastirma ucretini de amerikan hukumetinden alarak, oyle olmamasina ragmen casusumsu bir fonksyon ustlenmistir. japonya ya da gitmemis, onun yerine bir suru film izlemis, cevirisinden japon edebiyati okumus, tarih calismis ve ikinci dunya savasi sirasinda amerika da yasama bahtsizligini gosteren bir takim japonlarla gorusmus onun uzerine bu iddiali isme sahip eserini yazmistir. stereotypein feristahi seklinde okunmasi gerekir kanimca, amerikalilar ozgurluklerine duskundur, japonlar hiyerarsi sapigidirlar seklinde ongoruler icerir. ayriyetten iyi bir yazar olmasina ragmen uyku ilaci gibi uretmistir bu teksti, okuyan bayginlik gecirebilir. yazik olmustur, koskoca benedict
    japonlari hirsli, hiyerarsi kuklasi, herseyi icine atan robotlar gibi gostermis, zaten kitaptan sonra atom bombasi falan filan derken japonlar iyice darmadagin olmuslardir.

    hala da japonlari robot sanan pek cok insan mevcuttur dunyamizda bu kitabi okumadan da bu stereotype zaten yapilabiliyor demek ki.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap