• (bkz: phuket)
    (bkz: chang mai)

    bangkok havaalani cok temiz, şık ve moderndir, gorunuse aldanmayin, akira'nin bahsettigi, pislik ve trafik sehrine direk dalis yaparsaniz eger havaalanindan bir adim disari atarsaniz. onun yerine, phuket gibi, turistik adalara gidin, kumsal/gunes/deniz tatilinin keyfini cikarin.
    heryerde fil resimleri, islemeleri ve filler gorebilirsiniz. filler thai'lar icin onemli hayvanlardir. (kraliyet semboludurler *)
    thai yeni yili, her sene degismekle beraber mart-nisan aylari civarinda olur. thailand geleneklerine gore, thai yeni yilinda kisnin basindan asagi su dokmek, kisiyi yeni yil icin kutsamak ve yeni yilini kutlamakla ayni anlama gelir. o tarihlerde thailand'a giderseniz, basinizdan asagi su dokulmesine hazirlikli olun. oyle bir sey olunca da sakin sinirlenmeyin, hatta tesekkur edip, karsidakinin basindan asagi siz de su dokun. turistik mekanlarda bu gelenegin boku cikarilir. turistler, tuk tuklara binerek, ellerinde su tabancalariyla yolda giderken yayalari islatabilirler, sakaci, tanimadiginiz insanlar duvar arkasinda/agac ustunde saklanip basinizdan asagi bir kova su dokebilirler.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap