111 entry daha
  • kör cahil insanların cahilliklerini okuyarak gidermek yerine kustukları başlık.

    duyurunun önemini kavrayan ve insan olan yazarlardan, özellikle destek olmaya çalıştığımız arkadaştan özür dileyerek birkaç bilgi düşmek istiyorum. (arkadaşın cinsel yönelimi üzerinden yapılan saldırılara tahammül edemiyorum artık.)

    - hiv bir virüstür ve insandan insana geçer. cinsiyet ve cinsel yönelim önemsizdir. heteroseksüel ilişkilerde kadın bir taşıyıcının vajinal sıvısından da bulaşabilir.
    - eşcinseller hastalığıdır algısı türkiye'de siyasetçilerin kullanımıyla ortaya çıkmıştır.
    - bugün bir kesim hala kuran'daki ayetlere bağlayarak bir lanet(!) olduğuna inanıyor. hadislere dayandırıp öldürülmesi gerektiğine inanıyorlar. örnek
    - hiv pozitif olmakla aids olmak farklı şeylerdir. (hayatında bir kez okumaya üşenme.)
    - eşcinsellik hastalık değildir. hala buna cinsel kimlik bozukluğu diyen zavallılar var. kim normal olanın heteroseksüellik olduğunu söyleyip kanıtlayabilir? bir de cinsel yönelim, eşcinsellik, cinsel kimlik, transseksüellik, interseksüellik gibi kavramları bilmeden konuşmanın/yazmanın, daha da kötüsü insanları ötekileştirmenin sadece cahillikle bağlantılı olabileceğine inandığım için okuma zahmeti gösteren öğrenmeye açık insanların bakış açılarının değişeceğini düşünüyorum.
    - şu görsel'e bakınca ne düşünüyorsun?

    not : bunların hepsini bir insan olarak yazdım. heteroseksüel bir kadın olmam benden farklı yönelimleri olanları yok saymamı gerektirmez. bence sen de onlara saygı duyabilirsin. unutma ki dünya tüm canlıların ve tüm canlıların doğuştan gelen yaşam hakkını hiçbirimizin elinden alma gücü ve yetkisi yok.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap