60 entry daha
  • bilimden anladığını iddia eden ama bilimsel terminolojiden bihaberleri ortaya çıkarmıştır.

    "bilinen zararı konusunda yeterli veri yok" bilimsel terminolojide riskli demek değildir. "o kadar denedik bir zararını bulamadık, zararı yok görünüyor" demektir. bilim, sahtebilimin aksine, mutlak kesinlikle konuşmaz.

    ayrıca bilimsel sahtekarlık da bilimsel sahtekarlıktır. sen çok beslenince kanser gösterme insidansı yüksek olan farelerde deney yapıp, bu insidansı makalende belirtip dikkate almazsan, insanlar senin makalene "abicim burada bir üçkağıt var" derler.

    kendi okuduğu makaleyi anlamamak da herhalde çevrecilere özgü bir yetenek. "at the european level, scientific assessments have found the risks mon810 poses to the environment to be exceedingly small. which is no surprise, perhaps, since study after study after study has concluded that the hazards—both to human and ecosystem health—are no greater with ge crops than with conventionally grown ones." al sana peer reviewed konsensüs. kamuoyu ile bilimsel komünite arasındaki farkı bilmiyorsan da o senin sıkıntın yavrucum.

    insanoğlunda nedense garip bir "tanrıyı oynamaktan kaçınmalıyım" hastalığı var. salaklık aslında. biz ilk ateşi yaktığımız günden beri tanrıyız. hakkını vermek lazım.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap