53 entry daha
  • su kisa insan hayatinda bir kez bile gormenin zaman kaybi olacagi il.

    gumushaneli arkadaslar hemen kizmasin: bu satirlarin yazari orada tam dort yilini gecirmistir. (bkz: gumushane muhendislik fakultesi)
    albert camus yabanci romaninda "insan herseye alisir" der; ama buraya alismak imkansizdir. bu yillarin ilki genc dimagimda cok buyuk bir travmaya yol acabilecekken ayni kaderi paylastigimiz arkadaslar, ve beraber cikilan ev bir nevi terapi etkisi gostermis de kurtulmusumdur. bir kizilderili atasozu der ki: "hayati boyunca ozgur yasamis bir adami gumushane'ye koyar, ve evine donmesini engellerseniz, artik harsit cayi'nin da ters yonde akmasini bekleyebilirsiniz..."
    fakulte hocalarinin yaridan fazlasi trabzon'dan gelir ve burayi "sark hizmeti" gibi gorurler. cuma gunleri tum derslerin blok yapilmasi bir an once trabzon'a kacabilmeleri icindir.
    yore halkinin en sevdigi cumle sanirim "dostum burasi gumushane haa" dir. cunku ayni siniftan kiz arkadaslarimla kartopu oynarken, tekel bayisinden aldigim biralari eve tasirken (evinizden baska agiz tadiyla iki bira icebileceginiz hicbir yer yoktur, en azindan ben oradayken yoktu) ve dolmus soforleri ile girisilen hemen her diyalogda bu cumleye rastladim.
    cumhuriyet buraya ilk yillarinda soyle bir ugramis (jandarma, kutuphane binasi vb.) bir daha da arayip sormamistir. zaman makinasi icat olunur da gumushane'de birkac yuzyil geriye giderseniz degisikligi fark edebilmeniz icin birkac dakika gecmesi gerekir saniyorum.
    anadolu misafirperverliginin guzel bir ornegine tanik olursunuz: sizinle tanisip ogrenci oldugunuzu anlayan herhangi biri sizi hemen evine davet ederek ozlediginiz ev yemeklerinden ikram eder ve yillanmis sarap koleksiyonundan nadide bir siseyi acmaya koyulur. eve ihtiyaciniz oldugunu ogrendigi anda ogrenci veya bekar olusunuza bakmadan esi dostu devreye sokar size yardimci olur. (bkz: bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir.)

    yine de tum bu olumsuz kosullardan karli cikmanin yolunu bulabilirsiniz: dunya klasiklerini devirmek, bilmediginiz bilgisayar programlarini ogrenmek, varsa hobilerinizi gelistirmek gibi buyuk sehirlerde zaman ayiramadiginiz islere burada ayiracak dunya kadar zamaniniz olur.
    hocalarimizdan birinin daha ilk derslerden birinde soyledigi gibi: "altin dunyanin her yerinde altindir; new york'ta da, londra'da da, paris'te de, ve gumushane'de de altindir."
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap