574 entry daha
  • kadın konusundaki fikir ve düşünceleri erkeğe "rağmen" değil, erkeğe "karşı" olan vekil.

    20 dakika yeni birşey duyar mıyım diye bekledim ama tabi sonuç sıfır. lise zamanları yapılan feminizm muhabbetlerinden hiçbir farkı yok keza verilen örnekler gene aynı ayarda. zaten kendisinin "kadın" ve "erkek egemen" konusuna bakışı biraz değişiktir. forumda yaptığı kadın, yaşam, eşitlik konularına bu açıdan bakmak daha iyi olabilir;
    ----------
    mesela zeynep kınacı için yapılan anmadaki konuşması;

    "zilan yoldaş özgürlük hareketi açısından önemli bir isimdir. zilan yoldaş sadece sisteme karşı kendi bedeninde bomba patlatmamış, aynı zamanda erkek egemen sisteme karşı kadın mücadelesine önemli bir çıkış yapmıştır.

    sadece zilan değil, kürt özgürlük tarihine baktığımızda binlerce şehidimiz var. 18 bin gerilla bu 30 yıllık mücadele yaşamını yitirmiştir. bunların arasında binlerce kadın arkadaşımız var. bizim bugün rahat siyaset yapmamızı, bu kadar rahat konuşmamızı bu mücadeleye ve bu arkadaşlarımıza borçluyuz. 30 yılda çok büyük emekler ve çok büyük bedeller verildi. ancak halen yolumuz var" "zilan yoldaşın canını ortaya koyarak sisteme karsı vücudunu bomba yapıp patlatmasını kendi mücadelemiz olarak görmeliyiz. kadınlar halen bu sistem döngüsü içinde her gün aynı şeyi yapıyoruz. gelin kaynanayı, kaynana gelini, gelin görümceyi sevmez. biz kadınlar ne zaman kendimizi sevmeye baslarsak, birbirimizi seversek iste o zaman bu erkek egemen sınıfına karşı çok daha güçlü ve söz sahibi oluruz. o zaman biz şehitlerimizi anarken sadece onların önünde saygı ile eğilmekle değil, onların yaşam idollerini kendimize yaşam idolu olarak görmeliyiz"

    http://www.radikal.com.tr/…oreninde_konustu-1054754
    ----------

    evet forumdaki konuşmadaki gelin kaynana örneği burada da mevcut tabi amaca uygun olarak tekrar düzenlenmiş. gerçi bu "kadın" konusu amaca giden yolda "araç"tan başa bir şey değil, orada erkek egemenlik bir espiri konusu iken burada bombalı saldırı için sosyolojik bir bahane olmuş o kadar.

    son olarak konuşmada geçen bdp'li abdüllatif çekin olayını anlatmıştı sayın tuncel ve bdp olarak yakalanması için yaptıklarını söyledi.

    evet bdp öyle yaptı ama tuncel ve bir çok bdplinin üye olduğu bdp'nin arka bahçesi dtk bu konuda ne yaptı?

    dtk kadın meclisi: abdullatif çekin devletin sosyal ajanıdır!

    (bkz: #35294195)

    kadın yaşamdır!...
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap