14 entry daha
  • oturup tartışılır. yapılanın ırk, dil, din, renkle alakası olmadığını düşünmek istiyorum. yalancılıkla, karaktersizlikle, kısacası futbolun ruhuna karşı yapılan ihanetle alakalı olduğunu umuyorum.

    ekleme: varsa bu leke sadece fenerbahçe üzerine yıkılamaz.

    aslında aşağıdaki görüntülerin, haberlerin zaten bilindiğini düşünerek yazmamıştım ama hafıza-i beşer nisyan ile maluldür.

    fatih terim hele bir yugoslavdan hiç hak etmedim derken
    hele bir yugoslavdan hiç haketmedim
    galatasaray taraftarı daha 2-3 sene önce balili sahaya çıktığında ırkçı küfürler edilirken
    galatasaray yönetimi ırkçı küfürlere suskun
    (bkz: #15259536)
    beşiktaş tv sinde şu program yapılırken:
    http://www.sporxtv.com/…e-irkci-soylemsxtvq29296sxq

    neresinden bakarsan bak savunulacak bir yanı yok bu davranışın ve mazeret kabul edilemez. bununla beraber bu olayı sadece fenerbahçe'nin üzerine atmak hangi vicdana sığıyor. daha dün yaşanan elim olay sonucu bir bireyin en kutsal hakkı olan yaşama hakkının elinden alınmasının galatasaraya mal edilemeyeceğini söyleyenler yukarıdaki örneklere rağmen bugün bu taraftar üzerinden bütün fenerbahçelilere saldırmaktadır.

    geleneklerimizde, kültürümüzde bu yakışıksız harekete oldukça yabancıyız. çok şükür yabancıyız, bundan sonra da yabancı olalım böyle bir kavrama. bu noktadan baktığımızda, kelimelere yüklediğimiz anlamlar bile farklıdır. örneğin, maymunluk kelimesi tdk tarafından "güldürmek veya dikkati çekmek için yapılan tuhaflık" olarak nitelendiriliyor. yani renk, din, dil, ırk değil tamamen yapılan bir davranışı niteliyor.

    tüm iğrençliklerin bitmesi dileği ile.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap