5 entry daha
  • herhangi bir fiziksel etkinlikte, yapılan eylemi ne kadar süre devam ettirebileceğini belirleyen en önemli faktör, dayanıklılık katsayısı.

    kondisyonu geliştirmek zaten başlı başına zor bi şeydir, ancak geliştirdiğin o kondisyonu kaybetmemek daha da zordur. zamanında kedi de besledim ama, bu lanet nankörün önde bayrak sallayanıdır. çok değil yapmakta olduğun o spora 1-2 hafta ara verdiğin zaman bile kondisyonunuzun o alanda düştüğünü, eskisi gibi olmadığını gözlemleyebilirsiniz.

    genelde insanlarda şöle bi yanılgı olabiliyor. kaslı insanı, kondisyonu da iyi sanıyorlar. bu son derece alakasız bişi. kondisyon demek yağ oranı, kas kütlesi değil dayanıklılık ve nefes kontrolüdür. nefes kontrolünü biraz açmak istiyorum.

    nefes alıp verirken kimse nasıl nefes alıp verdigini düşünmez. bir başla deyişle beyin aracılığı ile degil, omurilik soğanı ile bu işi gerçekleştiririz. bu sebeple de ne zaman nefes alıp verdiğimizi kontrol etmeyiz bu da bizi bazen düzensiz nefes alıp vermeye götürür. kondisyonunu arttırmak isteyen bir insan ilk olarak nefesini bir düzene oturtmalıdır. belli bir ritmde bir metronom düşünün. amacınız metronom gibi nefes alıp vermek olmalı. daha sık veya daha seyrek değil. bu ritmi sağlamanın en güzel yolu da yüzmekten geçiyor.

    koşu bantlarında boşu boşuna vakit harcamayin, imkanınız varsa kendinizi havuza atın. hem kondisyonunuz daha fazla gelişir, hem daha fazla kalori yakarsınız hem de vücut koordinasyonunuzu geliştirirsiniz. şimdilik benden bu kadar.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap